roer3Halvdelen af alle kystørreder mistes på de traditionelle krogfluer, men med en kystrørflue og et simpelt L-rig, der tager 40 sekunder at lave, vil du fange omtrent dobbelt så meget, fordi du mister langt færre fisk. Bliv abonnent på Fisk & Fri og modtag et komplet startsæt til det nye system fra Fishmadman – gratis.
Gå ind og bestil kystrørfluesættet HER

Go Fishing tester L-rigget
I efteråret havde en af landets største grejbutikker Go-Fishing en kompetent og uvildig testfisker ude at teste de nye kystrørfluer fra fishmadman.com, der er specielt optimeret til brug med Jens Bursells L-rigs. Ud af 52 kontakter landede han de 51 på L-rigget, hvilket giver en landingsrate på 98%. Dette er en helt usædvanlig høj landingsrate, og Go-Fishing slutter deres nyhedsbrev fra januar af med kommentaren: ”Det er overbevisende resultat, som ikke kunne være opnået med klassiske krogfluer”.


Indtil videre har Jens Bursell og hans testfiskere ud af 394 kontakter specifikt på L-rigs landet 360, hvilket giver en landingsrate på 91%. Til sammenligning har testteamet noteret 899 kontakter med 385 landede med de traditionelle kystkrogfluer, hvilket giver en landingsrate på 43 %. Vi har selvfølgelig testet talmaterialet rent statistisk – og denne forskel er stærkt signifikant. Validiteten af resultatet underbygges af, at det er præcist det samme mønster, der ses for krogfluer/release-fluer og blink/release-blink. Du fanger altså kort og godt cirka dobbelt så meget ved at fiske rørflue og L-rig til de mindre/mellemstore fluer – eller release-takler på de større og mere langfibrede fluer – i stedet for de traditionelle kystfluer.

I marts nummeret af Fisk & Fri får du i øvrigt en stor artikel om, hvordan du lettest kommer i gang og får succes med L-rigs og release-takler på fluestang og bombarda.

FISHMADMAN, der har produceret kystrørfluerne til L-rigs er kendt som en de mest kompromisløse producenter af rørfluer – og det danske firma er internationalt kendt for deres banebrydende pionerarbejde inden for bl.a. laksetørfluefiskeri med rørfluer.

STARTPAKKEN TIL L-RIGS indeholder 10 forskellige stensikre kystrørflue mønstre, der er specielt designet og optimeret til L-rigs under danske forhold – samt 5 stk. Owner ST 36 BC X str. 14 og 16 trekroge, der med sin specielle vinkel er perfekte til L-rigs. Hertil kommer en stykke kvalitets PVC-fri silicone-tube, der bruges til semi-fiksering af fx zonkervarianterne – læs hvordan i ”Havørred – Refleksioner på kysten”, som du kan købe HER

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This