Her er alle vinderne fra DM i fluekast som blev afholdt søndag den 20. maj på Kløvermarken. Endnu en gang markerede Henrik Haupt sig som en værdig Danmarks mester – i både enhånds og tohånds disciplinerne.Af Henrik Haupt

MED NÆSTEN ALT for godt vejr, stillede i alt 18 forventningsfulde deltagere til start, i årets DM i fluekast. DM blev afholdt i søndags for syvende gang på Kløvermarken i København.

Henrik Haupt i aktion med enhåndskæppen.Han satte således ny dansk rekord i præcisions disciplinen med 27 point under dette DM.

Vinden startede med at være ikke eksisterende, men tog kraftigt til i løbet af dagen. Da tohåndskastene lå sidst på dagen, gav dette nogle virkelig lange kast. I tohånds-delen blev der således sat to nye danske længderekorder: 51,2 meter med helline og 51,1 meter med skydehoved.

I enhånds-delen var spændingen som sædvanlig helt i top, inden de sidste fire-fem kastere skulle lave deres sidste kast på præcisionsbanen. Alle havde nemlig en mulighed for at snuppe titlen, hvis de præsterede deres bedste. Henrik Haupt havde dog fra en sekundær placering i distancedisciplinerne netop sat ny dansk rekord på præcisionsbanen med 27 point, og dermed lagt sig i spidsen.

En efter en gik de sidste fire-fem deltagere igennem præcisionsbanen. Og for hver kaster blev spændingen kun større og større, da afstanden til Henrik Haupt blev mindre og mindre. Der var dog ingen, som udkastede Henrik Haupt, som så for tredje gang løb med titlen og fik vandrepokalen med hjem.

Således har pokalen endnu ikke været vest for Storebælt.

I Dame enhånds vandt Silja Longhurst i god stil og tog også titlen som dansk mester i tohånds dame, da hun var den bedst placerede dansker.

I junior rækken stillede desværre kun Nicolai Stubbe til start. Hvor pokker blev de syv andre fra sidste år af?

Han gjorde det dog fantastisk og satte ny dansk junior rekord på præcisionsbanen med 12 point, og beviste at hans danske junior titel fra sidste år ikke var tilfældig.

Stillingen i toppen af seniorrækken blev:

Herre senior enhånds

Henrik Haupt – 90,6 point

Nicolai Eriksen – 88,4 point

Lasse Karlsson – 87,8 point

Thomas Lang – 86,0 point

Leif Christensen – 84,2 point

Herre senior tohånds

Henrik Haupt – 200,3 point

Thomas Lang – 194,4 point

Joakim Karlsson – 183,4 point

Leif Christensen – 183,0 point

Nicolai Eriksen – 182,1 point

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This