I Onsevig er man ved at gøre klar til det 12. DM i Fladfisk, som er det andetstørste fiskestævne i Danmark. – Igen i år forventes der deltagere fra hele Danmark – lige fra Skagen i Nord til Gedser i syd, fortæller arrangøren Peter Dan Petersen. – Stævnet sætter en begrænsning på 130 både.

Det lille fiskerleje Onsevig på Nordvestlolland slår dørene op for fiskestævnet i dagene d. 10 – 11. september 2022. – Traditionen tro dystes der i forskellige discipliner, hvor der kåres Danmarksmestre i ”Individuel mester”, altså den person der har fanget den tungeste fladfisk, og ”Danmarks bedste team i fladfisk”, som er det team, der opnår flest point i samlet fangst af de forskellige arter. Sideløbende kåres vindere af Juniorkonkurrencen, ”Danmarks bedste klub” og ”artskonkurrencen”.

– DM i Fladfisk er, som navnet røber, en dyst i de fire fladfiskearter, nemlig skrubbe, ising, rødspætte og pig/slethvar. Stævnet tiltrækker de bedste lystfiskere i Danmark, der kommer fra alle hjørner af landet. Som trailerbåde, tilhører de ikke nødvendigvis en havn, men drager rundt i landet efter gode fangster, så man må sige, at stævnet byder på deltagere, der kan deres kram og kender deres fisk.

– Umiddelbart lyder det let, sådan lige at tage ud og fange et par fladfisk, men skal man være med her, kræves god forberedelse. Man skal bestemt ikke underkende, hvor god den forberedelse egentlig er. Mange af bådene er ude uger i forvejen for at finde de gode pladser, og kendskab til farvandet er en del af optakten. Derudover gælder det om at få gode agn. Fiskernes foretrukne agn er børsteorm og tobis, men også kunstig agn, som GULP vinder frem og benyttes med succes.

– Traditionen tro går starten på begge konkurrencedage fra Onsevig Havn om morgenen. Når startskuddet lyder, lukkes der op for en masse hestekræfter, og bådene drøner i høj fart mod de bedste fiskepladser. På baggrund af tro på god fangst, vindforhold og erfaringer søger de fiskepladser, som strækker sig fra det sydlige Langelandsbælt til området omkring Storebæltsbroen.

Tilmeldingen til DM i fladfisk 2022 åbnes fredag 24.juni kl. 18.00 på Onsevig Havns hjemmeside her. Spørgsmål rettes til denne e-mail: tilmelding@onsevighavn.dk

 

Grejxperten

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This