– Det er nu langt fast, at DM i Fladfisk 2022 kommer til at ligge den 10-11. september, fortæller Peter Dan Petersen, der står for arrangementet. – Det betyder som sædvanlig, at alle bådene plejer at være på plads fredagen før, hvor der hygges igennem på havnen med at både, grej og motorer besigtiges samt diskuteres. DM i Fladfisk er en årlig begivenhed, der startede i 2010, så det er 12 gang det skal afholdes i år. Siden er arrangementet blevet en af de helt store lystfiskerbegivenheder i Danmark.

– Det er et utroligt smukt syn at se, når starten går om morgenen, og bådene drøner ud i bæltet – samt ikke mindst når bådene returnerer sidst på dagen, og fiskene skal indvejes. Det er efterhånden blevet en stor begivenhed på Lolland, som trækker en masse tilskuere og turister, der følger slagets gang.

– Stævnet har normalt deltagere fra hele landet, og hvert år er bådene hjemmehørende på imellem 75-90 postnumre, hvilket viser, at hele landet er repræsenteret. Det er virkelig imponerende at se alle de lystfiskere komme til den lille og hyggelige Onsevig havn, der ligger oppe på nordspidsen af Lolland – lige ud til Danmarks bedste fladfiskefarvand. Det er blot et lille fiskerleje, og DM-stævnet fylder det hele havnen i de dage, hvor stævnet varer. Alt drejer sig i de dage om fladfisk, ja og faktisk også ugerne før og efter. Hele Onsevig er med i arrangementet, der udføres af cirka 50 frivillige. Du kan derfor roligt glæde sig til DM i Fladfisk 2022, slutter han.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This