DM i fladfisk startenTilmeldingen til det 8. DM i Fladfisk er kommet flot fra start med 75 tilmeldte både og 230 fiskere til det hyggelig stævne i Onsevig.

Der er 4 uger tilbage til tilmeldingsfristen udløber, og med den hastighed er der snart fuldt hus. Arrangørerne forventer ca. 150 både til start, som også er maksimum kapacitet for den lille havn.

Det er 8. år i træk at det lille fiskerleje Onsevig på Nordvestlolland slår dørene op for DM i fladfisk i dagene d. 9.-10. september 2017. Traditionen tro dystes der i forskellige discipliner, så der skal både kåres en ’Individuel mester’, altså den person der har fanget den tungeste fladfisk, og ’Danmarks bedste team i fladfisk’ som er det team, der opnår flest point i samlet fangst af de forskellige arter. Sideløbende kåres vindere af Juniorkonkurrencen, ’Danmarks bedste klub’ og ’artskonkurrencen’. DM i Fladfisk er, som navnet røber, en dyst i fire fladfiskearter, nemlig skrubbe, ising, rødspætte og pig/slethvar.

Stævnet tiltrækker de bedste lystfiskere i Danmark, der kommer fra alle hjørner af landet. Som trailerbåde, tilhører de ikke nødvendigvis en havn, men drager rundt i landet efter gode fangster. Den samlede deltagerskare byder på både hjemhørende i mellem 80 og 90 postnumre i Danmark, så man må sige, at stævnet byder på deltagere, der kan deres kram og kender deres fisk.

Umiddelbart lyder det let, sådan lige at tage ud og fange et par fladfisk, men skal man være med her, kræves der god forberedelse. Og man skal bestemt ikke underkende, hvor god den forberedelse egentlig er. Mange af bådene er ude uger i forvejen for at finde de gode pladser, da kendskab til farvandet er en del af optakten. Derudover så gælder det om at få god agn. Fiskernes foretrukne agn er børsteorm og tobis, men også kunstig agn, som gulp vinder frem og benyttes med succes.

Kom og oplev spændingen og det fantastiske skue, når starten går

Traditionen tro går starten på begge konkurrencedage fra Onsevig havn om morgenen. Når startskuddet lyder, lukkes der op for en masse hestekræfter og bådene drøner under høj fart mod de bedste fiskepladser. På baggrund af mavefornemmelse, vindforhold og erfaringer søger de fiskepladser, som strækker sig fra det sydlige Langelandsbælt til området omkring Storebæltsbroen

Fiskeriet plejer at være ganske fornuftigt, der nede på Nordvestlolland. Husker du tilbage i 2011, da der blev fanget over 10.000 fladfisk til stævnet? Ellers læs om det HER

/ask

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This