VInderne fra DM i fladfisk 2014.

VInderne fra DM i fladfisk 2014.

Super start på Tilmeldingen på DM i Fladfisk 2015, skriver Onsevig Havn i en pressemeddelelse.

Der er mere end 4 uger til tilmeldingsfristen til DM i Fladfisk udløber, men allerede nu er der over 80 både og mere end 200 fiskere på den foreløbige deltagerliste. DM i Fladfisk 2015 er altså kommet forrygende fra start, og arrangørerne håber at komme på samme niveau som i 2014, hvor der var 161 både og 456 fiskere.

DM i Fladfisk afholdes for 6. gang i år, og er nu et etableret stævne i det Danske lystfiskermiljø. Det er Danmarks næststørste fiskestævne og betegnes af mange af deltagerne som Danmarks hyggeligste stævne, og det største fiskestævne med ren Dansk deltagelse.

Det er den selvejende Onsevig havn, der står som arrangør af stævnet, der har stor opbakning i lokalområdet og udføres af en gruppe på ca. 50 frivillige. Det er ikke kun folk med tilknytning til havnen, der hjælper til, men også folk, som bare syntes, at det er et rigtig godt projekt.

DM i Fladfisk er et af de Danmarksmesterskaber, som har det bredeste tilslutning fra hele landet, idet bådene i 2014 var hjemhørende på ikke mindre end 90 forskellige postnumre. Det passer i bogstavligt at sige, at fiskerne kommer fra Skagen i nord til Gedser i syd, og fra Blåvand i vest til Dragør i øst. Hele Danmark er med!

Stævnet har gjort det lille fiskerleje i Onsevig kendt vidt omkring for sit gode miljø og for et super fiskeri. For den lille privatejede havn har det betydet, at alle bådpladser i havnen er optaget, og at der nu er større indtjening på havnens rampe end der er på gæstesejlere, som ligger på ca. 200 årlige overnatninger.

Denne kraftige stigning i brug af rampen betød også, at det på havnens generalforsamling i februar blev besluttet at udvide havnens bestyrelse med et ekstra medlem, som skal vælges i gruppen af brugere af rampen. En tilføjelse, som fortæller at bådfolket har ændret sig, og et større og større antal bådejere har deres båd stående hjemme på trailer.

Onsevig havn ønsker på denne måde at sendt et klart signal til denne gruppe om, at de naturligvis betragtes som en del af havnens faste brugergruppe, og at deres behov og anvendelse af havnen og havneområdet skal udvikles. Nu mangler vi bare en måde at finde rette vedkomne, som vil gå aktivt ind i havnearbejdet. I Onsevig er man ikke bange for fornyelse, ønsket og håbet er at folk kommer til det lille fiskerleje for at få gode oplevelser.

For de lokale og besøgende vil der være meget at se på under DM i Fladfisk 2015, alle dage fra fredag til søndag er der stor aktivitet på havnen, de større lystfiskerudstyrsfirmaer udstiller på havnen og viser deres nyeste produkter, der sælges røget fisk, den populære Onsevig Makrelburger, og ikke mindst er det et utroligt skue, når starten går for de 160 både hver morgen.

Sov godt – lej en seng på Onsevig Kro
Du kan booke en seng på Onsevig Kro – (nuværende lejrskole), samme hus, hvor man også kan spise til billige penge. Hovedparten af sengene er på sovesale med 8-12 mand, og vi lejer dem ud for 85 kr. pr seng. Notér, at du selv skal have sengetøj med, men du får til gengæld en god, varm og rolig
seng!

Onsevig Fladfiske akademi et hit på YouTube
Onsevig Havn introducerede sidste år Onsevig Fladfiske Akademi på YouTube. En af hovedaktiviteterne er 9 små videofilm med tips & tricks om at fange og håndtere de flade. Det har været en stor succes filmene har nu i alt haft over 33.000 visninger, vi stopper ikke her film nr. 10 kommer i August måned. Her vil Poul-Erik Hageman vise hvordan man renser en fisk så den kan indvejes til DM i Fladfisk, vi får hvert år en masse spørgsmål om dette emne. Skulle i sidde med en god ide til en ny film, noget du gerne vil lære? – skriv til os.

Facebook
Vi vil forsøge at blive endnu bedre på de sociale medier, vi så en stor aktivitet især i månederne omkring DM sidste år, og der er allerede nu stigende aktivitet omkring DM 2015. På vores Facebook side, vil vi ligge flere nyheder ud her, filmklip, interview mv. så følg med her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This