Havørred fra kysten til Mikkel Østergaard

En fin blank havørred på 1,9 kilo til Mikkel Østergaard.

Det har været en rigtig god start på havørred sæsonen 2020 på Djursland. – Jeg har endnu til gode at have en tur på Djurslands yderkyst uden at få en blankfisk på +50 cm i nettet, fortæller Mikkel Østergaard. – Det er i alt blevet til seks fuldfede overspringere over 50 centimeter samt nogle enkelte undermålere plus fisk mellem 40 og 50 centimeter.

– I går havde jeg så besøg af min gode ven Christian, som skulle med ud og søge efter noget sølvtøj, fortsætter han. – I ugens løb havde jeg nøje holdt øje med vejrmeldingerne samt vandstanden og strømprognoser for de tiltænkte fiskepladser. Allerede dagen forinden kunne jeg derfor sige til ham, at det så ud til at ville blive gode forhold om morgenen og formiddagen på yderkysten.

– Godt fulde af havørred-feber går vi ned over standen, og der skal kun gå tre kast, før den første fisk lader sig mærke hos mig. Jeg får den dog ikke ind, men i kastet efter har Christian også en kontakt. Det sætter for alvor gang i fiskefeberen og ikke mindst koncentrationen hos os begge. Vi fisker op mod et lokalt hotspot på strækket, og i andet kast ud over badekarret mister jeg en fin fisk. Christian kaster derefter resolut ud til fisken igen, og han når ikke mange omgange på hjulet, før der er fast fisk! Efter en fin fight får han landet en flot blankfisk på lidt over 55 centimeter. Der sker ikke yderligere på strækket, og vi bevæger os derefter op mod det næste hotspot. Og her finder vi en stime af større blankfisk.

– Inden for 20 minutter får vi landet fire flotte blankfisk, og står på et tidspunkt med fast fisk – og et stort smil – begge to. Jeg går derefter lidt til siden og kaster på kanten af et rev, og det giver med det samme kontakt til en god fisk. Efter en fin fight med nogle eksplosive udløb og en 4-5 spring helt fri af vandet, glider fisken ind over netrammen. Det er en yderst velproportioneret overspringer på 64 centimeter (foto øverst). Vi fisker derefter videre igen og har med korte mellemrum kontakt til flere fisk og får landet nogle stykker mere. Vi slutter dagen med en status på ni fisk i hånden, hvoraf to var under målet og resten lå fra 47-64 cm med langt de fleste over 55 cm! Derudover havde vi en del kontakter, som vi ikke fik kroget foruden en række “følgere”, som tydeligt kunne ses i det klare vand. Det var en helt eventyrlig dag i vidunderlige forhold på skønne Djursland!

Jeg har siden årsskiftet fanget de fleste af mine fisk på slanke agn i naturlige og afdæmpede farver, samt på “Brenda” som ophængerflue, slutter Mikkel.

Har du en god fangst og måske en status rapport fra dit område, så hører vi gerne fra dig på 30 70 02 36 eller jb@fiskogfri.dk

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This