– Vi kører fra Aalborg tidlig morgen mod Djurslands kyster med håb om. at vi kan finde noget vand, som ikke er helt kakaofarvet eller fyldt med ålegræs og grene efter stormen, skriver Patrick Toft. – Udgangspunktet er Rugård, men der bliver det hurtigt tydeligt, at man kan kunne bygge tømmerflåder til en hel koloni efter stormen med alt det træ og drivtømmer som lå i vandet. Vi dropper derfor fiskeriet og sætter os i tænkeboks.

– Valget falder på i stedet på Ålebugten. Vi ankommer og til stor fornøjelse ser vi, at der er farvet vand, men altså det der perfekte farvede vand, som vi havørredfiskere ved kan gøre en stor forskel på fiskeriet og fiskenes hugvillighed. Vi starter fiskeriet og fisker nord på fra parkeringspladsen. Min kammerat mister en fisk halvvejs op af strækket, derefter har vi nogle følgere, som følger med helt ind til stangspidsen.

– Vi beslutter at snuppe en kop kaffe og sætte os til at planlægge, hvordan vi skal fiske det næste stykke, som er lige op til det hvide hus, der ligger i kanten af Ålebugten op til Kragenæs. Med en god plan om at fiske stykket, som indeholder mange højtstående tangplanter, skifter vi begge agn til en Sandeel for at kunne fiske højt i vandsøjlen. Vejret skifter og solen begynder at skinne igennem. Vi starter fiskeriet, og på fjerde kast ligger jeg wobleren skråt ind over pladsen, som fiskes relativt hurtigt

– Cirka 40 meter ude falder et hårdt og dybt hug. Fisken flexer klingen hårdt og står egentlig stille i vandet samt rusker tungt i 10 sekunder, før vi ser den eksplodere ud af overfladen i to flotte spring, hvor der ingen tvivl var om, at det var en fin fisk. Figthen foregår tungt og dybt med flere små udløb, hvorefter den kommer på lavere vand og springer igen. Derefter begynder den at tage nogle hårde og lange udløb, hvilket den får lov til for ikke at presse fisken for hårdt. Vi får den på lavt vand igen og fisken er ved at være træt, hvorefter min kammerat netter fisken, som var en flot stålblank havørred på 60cm. Der bliver givet highfive, og vi er superglade. Fisken er kroget perfekt – lige i saksen – af min enkeltkrog. Vi fisker resten af dagen op mod Fornæs fyr, men mærker desværre ikke flere fisk. En fantastisk dag!

Fisken tilmeldes Kinetic Fiskecup 2023, som du kan læse meget mere om her.

 

Jans Lystfiskershop

 

Kinetic Fiskecuo 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This