De sidste to år har den svenske specimenfisker Niklas Graberg været ved den spanske Ebro flod i to uger for at fiske efter maller og karper sammen med vennerne Joacim Bertilsson og Bengt-Åke Alfredsson. De tidligere rejser har givet blandede resultater. I 2016 landede de 42 maller på to uger til fire mand og i 2018 fiskede de bare én uge og fik blot fire maller til fire personer. Fiskeriet ved den berømte flod kan altså svinge ekstremt meget.

For et par uger siden var det så tid til den store revancne – og det fik de, kan vi vist rolig afsløre:

– Vi indledte fiskeriet med et par dage, hvor vi havde 4-6 landede maller dagligt, og allerede den første dag kunne jeg posere med en ny PR malle på flotte 68,6 kg. Men det skulle blive bedre – meget bedre… De kommende dage steg frekvensen af hug, og de fleste dage havde vi et super hektisk og intensivt fiskeri med 15-23 landede fisk pr dag.

– Resultatet af vores fiskeri er nok noget af det bedste efterårsmallefiskeri, som nogen har oplevet ved Ebro i mange, mange iår. I alt fik vi 170 maller med en samlet vægt på 7019 kilo – og en snitstørrelse på 41,29 kilo! Topfiskene vejede 96,2 – 86,7 – 80,3 – 78,1 och 71,7 kg. 25 maller var over 60 kg, og 62 maller rundede de 50 kg. Et helt utroligt resultat. Og – som bonus fik vi oven i købet fem fine karper op til 15,7kg.

– Alt i alt en uforglemmelig rejse, som vi med sikkerhed vil mindes resten af livet. Og med et fangstresultat, som vi næppe kommer til at overgå selv i vores vildeste fantasi. En stor tak til vor guide Pontus Ingvarsson fra Ebro Monsterhunt, som gjorde et helt fantastisk arbejde i de uger, hvor vi var der.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Niklas Graberg med en af de mange store maller det svenske team fangede ved Ebrofloden.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This