– Planlægning er alt, fortæller Jesper Larsen fra Team Ocean-Seeker. – Jeg havde lavet chum i forvejen af store kvalitets sild, som var købt hos en fiskegrossist. Det var frosset ned cirka en uge i forvejen, så jeg havde en 15 kilos klump, der ville holde i cirka fem timer. Klubbåden var først booket til lørdag, men da vejret så bedre ud dagen efter, ændrede vi det til søndag.

– Mine to gaster havde fået besked på at stå meget tidlig op, så vi mødtes i Rungsted og kom hurtigt ud af havnen og hent til mit gamle makrelspot. Vel fremme kastede vi anker og søsætte vores chum + en fluestang, som var klar. Der gik under ét minut, inden der var bid, og dette blev startskuddet til det vildeste makrel fiskeri, vi nogensinde havde oplevet. Vi kunne mildest sagt bare flå dem op af vandet, for de huggede som gale, og efter nogle timer var vore gamle båd/team rekord på 356 stk slået. Faktisk så holdte vores chum præcis fem timer, og status var, at vi nu under dette vandvids makrel bonanza kunne notere os for 506 makreller på blot fem timer. Ja, vi løb faktisk tør for både chum og kølebokse.

– Metoden, som vi fangede de fleste på, er så enkel som den overhoved kan blive – nemlig løsline og en Owner trekrog str.10. Herpå monteres en lille sildehaps eller tobis fisket on the drift med et altseende øje bag poloraid briller, som registrere selv det mindste nap. Vi fik rigtig mange mellem 750 & 1100 gram.

Subbook

 

Stegt makrel er en delikatesse

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This