– Klubmesterskabet i den lokale lystfiskerforening – Stevns LF – skulle afholdes her i weekenden, fortæller Christian Cruckov Andersen. – Jeg var egentlig ikke så opsat på det, da jeg ikke synes, at forholdene var optimale. Men – i gang det skulle vi alligevel, og da vi kom til vandet ved Stevns, var det faktisk overraskende fine forhold.

– Fiskeriet startede klokken cirka 7.30, og der gik ikke lang tid, før den første fisk afslørede sig selv i et flot spring. Jeg fiskede med naturlige farver, og der skete ikke rigtigt noget. Så skiftede jeg til kobber/sort for at prøve om efteråret virkelig var startet. En fisk sprang fri af vandet lige ved siden af mig, og jeg kastede med det samme til den. Jeg havde den med inde i første kast, men den vendte rundt igen. Den fik et kast mere, og så var der en fisk på 48 cm, som tog agnen.

– Jeg fiskede videre med det samme, og efter 10 minutter var der solidt hug på Sandeelen i kobber, hvorefter en flot fisk på cirka 55 cm blev sikkert landet. Nu var jeg egentligt godt tilfreds. Klokken var blevet 11, og jeg skulle sådan set også lige nå lidt arbejde senere på dagen. Med god ro i maven gik jeg derfor tilbage mod bilen. Imens jeg gik, kastede jeg lidt på et stræk, som jeg altid prøver af, når jeg er på det sted. Jeg havde lidt ondt i lænden, da jeg nåede det sted, hvor jeg plejer at stoppe fiskeriet. Jeg måtte lige have det berømte sidste kast – og BANG – ud af det blå var der fast fisk! Det var oven i købet midt i et meget ukoncentreret kast og på en stor linebue, men den sad fast.

– Jeg kunne mærke, at det var en god fisk og da den viste sit flotte haleror langt ude samt sprang helt fri af vandet, begyndte knæene at blive bløde. Efter et par fine udløb var den dog træt, hvorefter jeg stille og roligt kunne nette den. Førstepladsen til klubmesterskabet var sikret og jeg kørte hjem på job fuld af forundring over, hvor heldig man har lov at være.

Har du selv været på kysten, må du meget gerne sende et par linjer og et foto af din fangst til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This