– Fiskeri er en passion for mig på alle tidspunkter af døgnet og på alle årstider, fortæller Birgitte Bendtsen. – Dog er der noget helt specielt og dragende over natfiskeriet, der lokker mig til kysten ud på de sene timer. Den stemning, der er om natten, er helt speciel med stilheden kun afbrudt af vandet, der kaster bølgerne ind mod kysten – til tider vuggende, men andre gange mere voldsomt og brusende. Enkelte fugle bryder stilheden, når de flyver hen over vandet, men ellers står man der i mørket og vandet fokuseret og med skærpede sanser, søgende efter et plask eller en fisk, der jager i overfladen.

– Sådan stod jeg også i nat på kysten, ventende parat og skuende ud i mørket over vandet. Jeg så flere fisk lige i overfladen, men det varede længe før jeg fik kontakt. De første gange var de markeringer jeg mærkede, mere forsigtige og nysgerrige nap, som ville fiskene lige se, hvad det var for noget, der piskede forbi dem.

– Jeg begyndte at tro, at denne nat ville blive en nat uden fisk i hånden, og havde indstillet mig på, at jeg nok snart skulle hjem og se dyner. Men pludselig var der flex på linen, og jeg startede en fight med en fisk, som jeg endnu ikke kendte størrelsen på, men som havde voldsomme kræfter. Jeg spolede ind og gav line igen og igen, alt imens jeg gruede for, at den pludselig skulle hoppe af og forsvinde ud i strømmen og friheden. Heldigvis hoppede fisken, som du kan se på fotoet, ikke af – og langt om længe havde jeg en dejlig samt smuk havørred på land. Jeg var i en blanding af træthed og lykkerus. Jo natfiskeri er noget helt specielt og vanedannende.

Har du også været ude at opleve sommernatten, så send os din beretning til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland sommer

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This