– Min makker og jeg har en fast geddetur hver eneste år, fortæller Jacob Hansen. – Vores 1. Maj skubber vi altid cirka 14 dage, så det blev altså d. 13. Maj. Vi skulle afsted torsdag morgen og overnatte til fredag. Men vi kunne ikke vente og måtte køre onsdag efter arbejde. Vi slog lejr og startede fiskeriet omkring kl. 20, onsdag. Det blev en relativt stille aften med kun et par enkelte fisk.

– Kl. 23 tog min makker, Jesper så en fin fisk på 114 cm og 9,6 kg. Torsdag morgen startede ret vildt ud med en par hurtige mindre fisk og en også en del mistede. Kl. 8:30 var jeg på vej tilbage fra Fakta, da Jesper ringede og sagde: “Så kan du godt komme her ned. Jeg har et ordentligt svin!” Og det havde han! Og alt var kaos, da jeg kom ned til vores lille camp! Der lå stænger overalt samt liner på kryds og tværs. Det viste sig så, at han havde fightet en fisk selv, mens han skulle ha´ styr på de resterende tre stænger. Fisken var svømmet på tværs af det hele, men var overraskende nem at få afkroget samt lagt til afslapning i vandet. Da vi fik styr på trådene og fik kigget på den, var vi klar over, at Jesper lige havde fået en ny PR! på 115 cm og 11,9 kg!

– Morgenen gik, og vi havde et ganske fornuftigt fiskeri. Men det var som om, at Jesper tog de voksne, og jeg fik de efterladte. Omkring kl. 16, stod vi og kastefiskede lidt i et hul ved siden af, hvor vi fiskede bait. Pludselig hørte jeg bare en konstant tone, og der gik lige 5-10 sekunder før vi fattede, at det var et monster, der var stukket af med min agnfisk. Jeg gav modhugget, og den stod bare stille! Som i BOM stille. Jeg styrede 0% af, hvad den fisk foretog sig! Jeg har efterhånden fanget en del 10+ fisk, men den her var helt unaturligt tung! Jeg turde ikke gætte på størrelse, men den var tungere, end noget jeg har haft for enden af linen før! Efter et par vilde udløb trak jeg den indad stille og roligt, men den var rigtig tung!

– Jeg blev nødt til at give Jesper stangen kortvarigt for at vise, at jeg ikke tog pis på ham. Pludselig gik fisken meget dybt og endte med at svømme i et træ eller lignende. Efter det stoppede kontakten til fisken ret hurtigt, så jeg tænkte, at den havde revet sig løs dernede. Vi sejlede ud for at være sikre og for at få forfanget med op. Desværre satte det sig så fast, at vi må knække linen til sidst. Jeg hang noget med mulen, de næste par timer!! Vi fik en død periode efter det, og først omkring kl. 18 kom der lidt fisk igen.

11,6 kilo vejede denne flotte gedde som Jacobs kammerat fik.

11,6 kilo vejede denne flotte gedde som Jacobs kammerat fik.

– Pludselig gik min bidmelder igen! Endelig! Lad det nu være hende igen! Jeg gav tilslag ret hurtigt, men efter kort kontakt, troede jeg, at jeg havde mistet den. Men – pludselig kunne jeg se min line med fuld fart mod land. Jeg fik tæsket noget line op på hjulet, og fik kontakt igen! Den var stor! Kort efter kunne vi lande hende og juble! Det var et rigtigt bæst! Vi fik afkroget og lagt hende i vandet i nettet, gjort vægt klar og kunne så med julelys i øjnene se, at den var over 10! Vægten tikkede op på 12,3 kg! Det var ny PR til mig, og humøret var tilbage, slutter han.

– De to gæve gutter sidder som du læser dette stadig ved søen, og de har lovet at skrive, hvis de får flere store.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This