Mads Juul Lund Christiansen nåede lige akkurat at fange storgedden inden fredningen, som startede kl 24 i nat.

– Lørdag d.28/3 havde længe været krydset af i kalenderen, fortæller han. – Der skulle jeg endelig afsted med en af mine absolut bedste fiske kammerater. Flere fiskesteder havde været oppe og vende samt undersøgt. Vi mødtes lørdag morgen kl 9.00 ved aftalte sted, som vi har fisket med godt resultat tidligere, så forventningerne var ret store.

– Forventningerne blev hurtigt nedjusteret, for på fem timers fiskeri blev det til kun en enkelt fisk på 65 cm og 1 mistet. Vi vælger at pakke flyderingene sammen og kører 30 minutter til et sted, som vi altid har snakket om, men aldrig har fået taget os sammen til at prøve af.

– Søen er ikke ret stor samt meget ufremkommelig og den kan ikke fiskes fra land, men vi fandt et hul i træerne, hvor flyderingene kunne sættes i med lidt god vilje. Efter 30 sekunder i vandet krogede min kammerat den første, som var i en fin størrelse – søen taget i betragtning. Min kammerat fortsatte med at hive fine gedder op af baljen. Fem fisk tror jeg, han fanger, inden jeg lander den første. Det joker vi lidt med.

– Min kammerat spørger, om jeg alligevel godt ville prøve at fange noget. Små 10 minutter senere, jeg har lagt fluelinen ud. Jeg sidder et øjeblik og kigger bagud og er egentlig ikke lige helt opmærksom på, hvad jeg selv sidder og laver. Men så hugger den, og det er et vanvittig hårdt hug. Hverken jeg eller min kammerat er i tvivl om, at det er en fin fisk. Vi skyder den til 80-90cm og måske 6-7 kilo. Efter at have fightet fisken i små 10 minutter, bliver vi så en smule klogere, for nu ved vi, at det er en meter fisk, men ingen af os har på noget tidspunkt fattet, hvor stor den rent faktisk er, før jeg får fat i fisken og skal løfte den ud af vandet. Vi havde aldrig i vores vildeste fantasi forestillet os, at en så lille sø, skulle holde en fisk i den kaliber. Min gamle rekord på flue er på 8,5 kilo og 104cm, og min overall pr er på106cm og 10.2 kilo. Nu sad jeg med en fisk på 110 cm og 12,7 kilo – og så fanget på flue. Der går lige nogle dage inden jeg får armene ned igen, slutter han.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This