Nogen gange fanger man bare en fisk, hvis farvetegning er noget helt specielt – og netop det skete for Oliver Louis forleden dag:

– Da klokken slog 10.00 ringede min kammerat og jeg sammen, hvorefter vi drog afsted ud mod en ny skovsø, som vi skulle prøve af. Da vi ankom, var vejret skønt! Der var næsten helt vindstille og dejlig blå himmel med skinnende sol. Det første, der fangede min opmærksomhed, var hvor glasklart vandet var, og hvor lys sandbund denne sø havde. Det lignede næsten, at man havde hevet en strand med hjem sydfra.

– Vi fik hurtigt spottet de første aborrer, men i meget små størrelser. Kort efter fiskeriet var påbegyndt, gik der ikke længe, før min kammerat havde kontakt med den første gedde – og kort efter havde jeg også en oppe at vende. Jeg fik den idé, at med det klare vand og det dejlige solskin ville jeg give min yndlingsspinner et skud, hvilket skulle vise sig at være et rigtig fornuftigt valg.

– Efter et par kast langs sivene valgte jeg at smække spinneren ud midt på søen og lod den synke godt mod bunden, før jeg påbegyndte min indspinning. Jeg fik indtrykket af, at det egentlig også bare stort set var ren sandbund ude i midten af søen uden det store grøde. Det blev bare til en helt monoton indspinning uden nogen spinstop, og efter en 6-8 gange på hjulet kom der ud af ingenting et ryk af den anden verden.

– Jeg fik hurtigt sagt til min kammerat, at det nok var en bedre gedde, end dem vi havde haft kontakt til indtil videre. Fighten bekræftede mig i, at det var en fin “gedde” med energi i, jeg havde fået på krogen. Den fik rykket godt til i stangen og fik taget flere udløb, hvor den fik hevet et par meter line med sig i hvert fald. Efter et par minutters småintens kamp kom den så småt ind til land og kom for første gang i syne i overfladen. Nu måtte jeg jo til min store overraskelse indrømme, at jeg var helt forkert på den. For det var ikke en gedde, men en fuldstændig gylden aborre nærmest uden striber. Et helt unikt eksemplar af en aborre! Vildt hvad naturen kan!. Vægten sagde 1,1kg og 44cm. Agnen var en DAM spinner købt i Bilka til en 10’er, som spinner suverænt uanset hastighed. Det er ikke altid det nyeste og dyreste der skal til. Alt i alt en fantastisk tur, som ikke ville blive glemt.

 

Hvidovre Sport

 

Det var på denmne spinner, at Oliver fangede sin flotte aborre.

              Det var på denmne spinner, at Oliver fangede sin flotte aborre.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This