Det er altid noget helt specielt, når man fanger sin første fisk på en ny metode. Sådan var det også for Claus Ortvald, da han den anden dag fangede sin første trollinglaks.

– Turen gik til Klintholm Havn med min bror Henrik og fiskevennen Lars, fortæller han. – Det var deres debut med trolling. Vi landede i Klintholm kl 08.00, hvor alle parkeringspladser var fyldt. Jeg snakker med havnefogeden, som fortæller, at der er 120 både i vandet. Det var kun min anden tur til Klintholm, så min plan var at sejle ud til Bananen og derefter søge ud til Kondomet. 40 Meteren må vente, til jeg har mere fortrolighed med trolling. Jeg brugte halvanden time på at sætte alt grejet: Fire stænger på planer, fire på riggen, to dipsy´er og en tyv.

– Efter tre timers fiskeri kommer hugget på min tyv, som er en 40 grams paravane med ”Den stive” i hvid med orange hoved, fortsætter han. – Det er ikke noget voldsomt. Den tager 50 meter line, og så stopper den. Vi rydder den enen side og begynder at fighte fisken. Jeg kan mærke, at den er tung, men det bliver ikke nogen kæmpe kamp. Efter 15 minutters fight har vi fisken i syne og kan se, at den har en pæn størrelse. Lars har nettet, og prøver 2-3 gange at nette den uden held. Vi tager det roligt, for fisken er træt og vender bugen op i vandet. Men – så sker det, der bare ikke må ske: Min stang knækker…

– Fisken er stadigvæk på, så nu er det nu eller aldrig. Jeg lægger maksimalt pres på fisken, og Lars får nettet under laksen, som hurtigt kommer i båden. Glæden er total. Det er den første fisk for båden og for mig. Laksen, som er taget imellem Bananen og Kondomet, er over 100 cm lang og vejer 9,5 kilo. Vi fanger ikke mere den dag og er tilbage i Klintholm kl. 18.00, da der er mange både, som skal tages op. Den næste tur er på lørdag, for det skal bare prøves igen, slutter en begejstret Claus.

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This