Der bliver flere og flere vande, hvor der er rigelige mængder af solskinsbars – alias sunshine bass. Drive In Put and Take ved Lynge er et af dem, og i går aftes besluttede jeg mig for at fange en af disse flotte fisk for første gang.

– Jeg allierede mig med vores nabos søn Christian – og tog afsted umiddelbart efter aftensmaden, så vi havde god tid til at rigge op inden skumringen, der efter sigende skulle være det helt hotte tidspunkt til solskinsbars. Som agn havde jeg fiskestrimler og rejer, der skulle fiskes under et loaded missile flåd i midtvandet. Der var ikke gået lang tid ind i skumringens magisk falmende lys, før flåddet gik under: Modhug og fast fisk.

– Barsen kæmpede som en hidsig aborre, og den gav en fin fight på det lette grej, hvorefter jeg kort tid efter kunne lande min første solskinsbars. Fisken, der var lidt over kiloet, blev aflivet og lagt i græsset, så jeg hurtigt kunne få mit flåd ud igen, mens der var en hugperiode. Og – der gik vel næppe mere end fem minutter, før jeg igen havde hug. Kort efter fik Christian også én – og sådan fortsatte en kort samt hektisk hugperiode, indtil vi havde landet seks fisk, hvoraf en blev genudsat.

 

Mikkel Ræv – uden en udpræget synlig dårlig samvittighed…

 

– Vi fiskede lidt ind i mørket, og pludselig kunne vi høre noget pusle bag os. Da vi vendte os om, stod Mikkel Ræv med en saftig solskinsbars i flaben, og da vi højlydt protesterede kan det nok være, at den fik fart på ind i buskene. Da vi kort efter inspicerede bunken af fisk to meter bag os, var der kun tre tilbage… Den første havde den altså nappet, uden at vi havde opdaget det mindste – selvom fisken blot lå to meter bag os… Sådan kan det gå. Det var nok ikke første gang, at den har fået solskinsbars til natmad.

 

Jans Lystfiskershop

 

 

Christian Nors med sin første solskinsbars taget i Drive In Put and Take ved Lynge. Øverst Jens med sin første sunshine bass.

Christian Nors med sin første solskinsbars taget i Drive In Put and Take ved Lynge. Øverst Jens med sin første sunshine bass.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This