Om foråret trækker rimterne – eller strandkarperne, som de også kaldes – op i åerne for at gyde. Fiskene er lige nu i fuld færd med at sikre de fremtidige generationer, men Nicolai Ulrik Hansen nåede at være på pletten inden:

– Det var næsten som om, at bilen kendte planen, da jeg tog de sidste sving ned mod fiskepladsen ved Tryggevælde Å her den anden dag, fortæller han. Selvom jeg havde erfaret, at mit enlige forsøg nok var en anelse sent på årets rimtesæson, skulle forsøget alligevel gøres.

– Der var heldigvis rimter på strækket fra første færd, men det var tydeligt, at de havde andet end fødeindtag i tankerne. Det blev en lang dag i et fantastisk vejr og med indslag af en bred palette af forskellige fugle – blandt andet viber, traner, høg, rørhøg og fiskeørn. Desværre var der også en lille flot fiskende skarv, som jeg formåede at få på vingerne. Det lykkedes faktisk at skrabe respektable 18 rimter sammen til bogen. Ingen af dem var af imponerende størrelse, men de blev fanget under svære forhold, så de bragte glæde hver især! Dagens syn var en stor gedde madamme der blev fulgt af en kåd lille hanfisk. Begge svømmede de langsomt nedstrøms – mellem rimterne som ikke rigtig ænsede deres tilstedeværelse. Det blev årets første rimte tur og nok forårssæsonens sidste…

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Nicolai Ulrik Hansen med en af sine fine rimter.

Nicolai Ulrik Hansen med en af sine fine rimter.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This