Jesper Larsen har haft otte års pause fra åfiskeriet, men i går besluttede han sig for, at nu skulle det have et skud i en af de sjællandske åer – storm eller ej.

– Målet fra turen var en lille lokal å, som gennem hele livet har fyldt meget i mit fiskeri, og netop denne å har aldrig skuffet mig, fortæller han. – Fremme ved Åen bliver bøjlen slået til og den første indspinning af Rapala´en er i gang. Jeg når akkurat at spinne wobleren 1 meter og boom – en hidsig ørred hugger. Desværre slipper den wobleren efter 20 sekunder. – Hvilken start, tænker jeg. – Nu begynder jagten for alvor.

– På næste spot hugger en rigtig fin ørred efter tredje kast. Den kæmper kort og tungt, men på trods af fraværet fra åfiskeriet i mange år, glider den med sikker hånd i nettet, hvor jeg sekunder efter kan beundre en fin ørred på 3.065 kilo.

 

valizo

 

– Nu er jeg godt i gang, og lidt senere kaster et gammelt spot en lille hidsig blank ørred af sig på knapt kiloet. Lidt senere fiskes turens sidste sving grundigt igennem, og hugget falder hårdt. Denne ørred vil dog noget helt andet end at samarbejde, hvilket gør, at jeg får op til flere opvisninger i luftakrobatik. Heldigvis er den dog solidt kroget og må efter noget tid også overgive sig til nettet, hvor jeg kan veje den til 2.560 kilo. Hvilket fantastisk gensyn med den lille å, slutter Jesper sin fortælling til Fisk & Fri.

Har du også haft en god oplevelse med fiskestangen, som du vil dele med brugerne af fiskogfri.dk – så skynd dig at kontakte redaktionen på 30 70 02 36 eller jb@fiskogfri.dk

 

Jesper Larsen med en af dagens fangster fra åen

Jesper Larsen med en af de fine ørreder han fangede igår.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This