– Efter flere års forsøg på en dansk laks i Storåen prøvede jeg lykken i Gudenåen, som min første tur i år, fortæller Christian Bækgaard. – Jeg startede dagen med fluestangen, som jeg har gjort utallige gange før. Fiskede et par timer uden hverken at se eller mærke noget, hvilket de andre lystfiskere, jeg havde snakket med, heller ikke havde. Jeg var afsted men min gode ven og fiskekammerat. Vi bestemte os for at køre hen på zone 5 og prøve lykken der, hvilket viste sig at være en god idé.

– Jeg skulle fiske fra modsatte side, så jeg skiftede fluestangen ud med en spinnestang, mens min ven gik med orm. Efter godt en times fiskeri, var jeg ved at være træt og overvejede at lufte idéen om at køre hjem, men spinneren fik lige et par kast mere. Pludselig mærkede jeg en masse korte ryk og råbte til min ven “Så! Jeg har fisk på”, men var kort tid efter overbevist om, at det nok var en gedde og fik afblæst hans løbetur på vej mod mig. Men – det var kun lige indtil, at jeg så fisken komme op mod overfladen, hvorefter jeg ikke var i tvivl om, at det var en laks. Den gav ikke den store fight, men den gik tungt, dybt og tog stadig et par udløb.

– Vi havde aftalt, at nettet bare kunne blive i bilen, da vi begge sagde “Vi fanger jo ikke noget alligevel”. Det gjorde jeg så, og min rutinerede kammerat fik i stedet håndlandet laksen for mig. Det var en helt ubeskrivelig oplevelse. Efter fem års jagt på en dansk laks, viste det sig, at det også kunne lade sig gøre for mig.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This