– Jeg har i lang tid prøvet at fange en havørred både i havnen og på kysten, fortæller Storm Lui. – En dag her sidst i marts, får jeg en besked fra en af mine gode venner, Otto. Han spørger, om jeg har lyst til at komme ud og fange min første havørred. Jeg svarer selvfølgelig “ja”. Næste morgen henter Otto mig kl. 04:30, så vi kan komme ud til fiskespottet, inden solen står op.

– Vi kører og er ved fiske spottet omkring kl. 05:45, hvorefter vi begynder at fiske. Vi finder rimeligt hurtigt ud af, at fiskene er rigtig optagede af de insekter, der er på overfladen. Så man skal egentlig bare kaste efter en fisk, man kan se, der laver ringe i vandet. Efter 10-15 minutter, stopper havørrederne med at spise insekter. Så nu er det blindfiskeri.

– Jeg laver et fint kast og finder rimeligt hurtigt ud af, at jeg har kastet min flue lige i hovedet på en rigtig fin havørred. Jeg tager et par strips, som jeg plejer, indtil Otto siger, at han kan se, at der er en havørred lige bag min flue. Jeg tager nogle flere strips og sætter krogen. Nu har jeg fanget, min allerførste havørred – og det endda på flue. Jeg vil sige, at det er en af de bedste oplevelser, jeg har haft i min tid som fisker, lige siden jeg begyndte at fiske, da jeg var 4 år gammel.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This