I alt blev 41 havørreder, hvoraf de ni største alle var over 4 kilo indvejet i Karup Å Konkurrencen 2012 – VINDER af Karup å konkurrencen 2012 blev Kim V. Nielsen, Sunds. Kim fangede lørdag morgen kl.03.15 en af Karup Ås store havørreder på7,02 kilo og 81 centimeter på flue. Det blev ingen ringere end Karup ÅSammenslutningens formand Mogens Thommassen, der gik og fiskede lidt længere nedstrøms, som blev hidkaldt for at lande fisken. Kim fortæller:

– Jeg tror, jeg var lidt nervøs, men det hjalp lidt, at Mogens var helt rolig under landingen af fisken. Og med et sikkert greb om halen kunne Mogens løfte fisken sikkert på land, fortæller Kim.

Andenpladsen gik til Jesper Bo Rasmussen, Århus, for en fluefanget havørred på 5,14 kilo og 73 centimeter. Ejner Olsen, Haderup, blev nummer 3 for fangsten af en havørred på 4,67 kilo og 72 centimeter. Der blev i alt indvejet 41 havørreder, hvoraf de ni største alle var over 4 kilo.

– Det er den bedste konkurrence vi haft. Forholdene var noget nær perfekte. Vi kan jo kun forsøge at skabe rammerne for en god afvikling af konkurrencen og så elleres håbe på, at der er mange lystfiskere, som gerne vil deltage, men om fiskene er i bidehumør, er ikke noget vi har indflydelse på, siger Jan Snejbjerg Jensen, der er hovedkoordinator for konkurrencen.

– Nu mangler vi blot at få gjort kassen op, men det ser godt ud igen i år og jeg forventer et fornuftigt overskud igen i år, fortæller kasserer for konkurrencen Arne Kjølhede og fortsætter.

– De sidste fire år har konkurrencen givet et overskud på ca. 100.000 kr. pr. år, og jeg forventer vi havner på dette niveau igen i år, mener Arne.

– Overskuddet fra Karup Å Konkurrencen går direkte til udlægning af gydegrus i Karup Å med tilløb. Og det tyder igen på, at der kommer et solidt afkast til vandplejefolkene ved åen at arbejde med. Et arbejde, som går ud på at skabe endnu bedre forhold for havørrederne i Karup Å, slutter Arne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This