– Det var ved at være oppe over, og dagen gik på hæld, fortæller Jesper Gregory Skindhøj Iversen til Fisk & Fri. – Tiden var kommet til, at vi måtte afslutte dagens succesfulde tur med en flot laks på godt 80cm og en utrolig flot dele-laks på cirka 90cm. Men det stoppede ikke her, fordi dagen efter havde jeg en aftale med en anden fiskemakker, som jeg har introduceret for ormefiskeriet.

– Vi fiskede samme stræk som, Jacob og jeg havde gjort dagen forinden. Han gik også forrest, og jeg bagerst. Dog uden kontakt. Vi valgte derfor at køre videre til et andet spot. Det var dog ikke en succes, for vi mistede begge to vores ormerig, og alt drillede. Derfor valgte vi at køre ned til sidste spot. Min kammerat skulle lige lave et nyt rig, da han ikke havde fået lavet nyt, før vi ankom til det sidste spot. Jeg var klar, og tog et kast opstrøms et stryg, lod ormen drive, og pludselig stoppede ormen med at drive. Jeg var sikker på, at jeg sad fast, fordi jeg ved der er en masse sten og skidt opstrøms stryget. Jeg står derfor og rykker og trækker, men den rokker sig ikke. Men – så lige pludselig er der noget, som rykker på sig.

– Jeg løfter stangen og lægger pres på klingen. Det føles tungt og sejt. Først tænker jeg, at det nok er en stor gren, jeg har fat i, så jeg trækker endnu hårdere, så “grenen” går fri, men det skulle ret hurtigt vise sig ikke at være en gren, men i stedet en grov hanlaks, der bare gik tungt langs bunden. Der gik noget tid, før jeg overhovedet så fisken. Jeg kaldte på min kammerat, der var fuldt optaget af at rigge sin stang til. Han kom ned og stod klar med nettet, men fisken vil ikke i nettet lige med det første. Langt om længe lykkedes det dog at nette drømmelaksen, som var den smukkeste hanfisk med en kæmpe kæbekrog. Laksen var helt fejlfri og totalt fuldfinnet. Sikke en fisk! Fisken målte 101cm og vejede et sted imellem 8-10 kg.

 

Jans Lystfiskershop

 

Jesper kammerat Jacob med en smuk laks. Øverst Jesper med sin storlaks.

Jespers kammerat Jacob med en smuk laks. Øverst Jesper med sin storlaks.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This