Når fileterne vejer 1,7 kilo stykket, så ved man, at fangsten er godkendt:

– Jeg tog ud onsdag aften for at kaste et par gange med en ny stang, som jeg netop havde købt, beretter Tony Fonager til Fisk & Fri. – Vejret var skønt, solen smed sine flotte farver på himlen, det var Sankt Hans aften og jeg var taget ud til et lækkert stræk langs den sjællandske kyst.

– For enden af forfanget havde jeg en hvid/pink gennemløber med en enkeltkrog, og jeg nød hvor præcist jeg kunne kaste. Der var godt gang i den derude. Først fik jeg en lille makrel på krogen, som blev sat ud igen, og med tankerne langt væk i den smukke sommerhimmel samt sejlbådede der drev forbi, kom der pludselig et heftigt ryk for enden af linen.

– Det eneste jeg tænkte var, at den slags hug havde jeg ikke prøvet før. Makrel og hornfisk har jeg fisket tit, men havørred har jeg kun aktivt fisket efter siden februar i år. Bremsen blev indstillet, så den ikke var for hård, og havørreden tog straks noget line ud. Jeg lod den svømme lidt rundt, men begyndte faktisk ret tidligt at hale den i land uden de større problemer. Den tog selvfølgelig nogle ture ind imellem, både ned i dybet og ud til siderne, men for det meste var den, overraskende nok, ganske fredelig at hive ind. Det tog mig kun 3-4 minutter at få den ind til stenene.

– Uden at have fanget en havørred tidligere, kunne jeg godt se, at den da vidst var lidt stor. Med stagen i den ene hånd og mit net i den anden, forsøgte jeg at få den i nettet. Men det lykkedes ikke i første omgang, da den simpelthen var for stor til mit net. Jeg smed min nye fiskestang, ja lidt dumt, og fik den nettet ved at bruge begge hænder. Herefter løftede jeg den op på en sten på molen, og selv om mit net gav et underligt knæk, lykkedes det mig at få den helt op på landjorden uden at miste den.

– Det var en kæmpe basse som målte 74 cm. Da jeg kom hjem, måtte jeg veje den ved at stå på en standard person vægt, først uden fisken og derefter med fisken i favnen. Denne lidt “usikre” vejning sagde 6,7 kg. Fisken blev fileteret samme aften, og det blev til to filetter på 1,7 kg stykket. Det er nok den bedste fisk, vi nogensinde har spist, da vi i går lavede den på grillen med nye danske kartofler, hollandaise og asparges. Jeg er bare hooked – og allerede i går efter maden, måtte jeg vende tilbage til samme sted og kaste et par timer.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This