– Knuden har aldrig stået højt på min liste, men da Alex Schütte fra Alpside Fishing spurgte om jeg havde lyst til en knude tur, kunne jeg naturligvis ikke sige nej, fortæller den danske predator entusiast Ole Nørskov, der pt bor i Østrig, hvor der lige nu er koldere end koldt.

Vi mødtes sent ud på eftermiddagen, da knuden er nataktiv. Snart fik vi rigget seks stænger op med gliderig og død agn på bunden – hvorefter det bare var om at vente. Der skulle dog ikke gå lang tid, før bidmelderen gav lyd fra sig, hvorefter den første knude kom sikkert på land – og hvilken fantastisk smuk fisk. I alt fik vi otte fine knuder på fem timers fiskeri med den største på cirka 75 centimeter. Nattens sidste fisk var speciel, da det viste sig, at den havde en ekstra krog i munden. Alex havde kort forinden mistet en fisk, fordi den bed linen over. Det var næsten ikke til at tro, men fisken havde svømmet 30 – 40 meter og slugt min agnfisk. Det grinede vi meget af og glædede os over, at fisken ikke skulle lide en langsom død. Jeg fik to knuder med hjem, og jeg må sige, at de smagte fantastisk, slutter Ole, der ser frem til en tur mere med Alex til næste år.  På fotoet ser du Alex med en af de fine fisk.

Mange steder i Danmark er der også gode muligheder for at fiske knuder netop nu – og det er som regel efter mørkets frembrud, at det foregår. Bundfiskeri med små stykker af fisk er ofte vejen frem – og fisker du fra båd eller isen er det ofte en fordel at fiske stangen håndholdt med et lokkeblink 10-20 centimeter foran agnen. Hoved udbredelsen er større å og søsystemer i Jylland syd for Limfjorden – samt de støre sjællandske søer som fx Tystrup-Bavelse og Furesøen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This