– I starten af maj fik jeg mulighed for en enkel og kort overnatning til mindre sø jeg fisker. En dejlig sø med åkander, siv, væltede træer, mange fugle samt fred og ro. I har sikkert også sådan en sø, hvor der altid bare er lidt mere ro end andre steder. Målet for natten var søens fine karper og rimelig fornuftige sudere.

– Ved ankomsten kunne jeg konstatere at vandet var varmt, så jeg forberedte nogle knuste boilies og stringers til taklerne, da jeg forventede at fiskene var sultne. Jeg tog ikke fejl. Blot få minutter efter at den sidste stang blev lagt ud, var der hug på den. Allerede i hugget tydede alt på en suder og ja, ganske rigtigt, efter en kort men intens ”rundt om hjørnet og ind i sivene fight” kom der en af de smukke rødøjede fisk på land. En halv time senere i det sidste dagslys, var der igen hug samme sted. Endnu en fin suder kom ind til fotografering.

– Natten tog jeg under åben himmel og min tre sæsoners sovepose blev tunet med min dansk-svenske gårdhund. Der er noget skønt ved at ligge lunt samtidig kunne kigge på stjernerne til lyden af en rørdrum, der sagte puster i sin flaske. Ved fire-tiden startede huggene igen og i løbet af nogle timer, kom der yderligere et par sudere og en brasen på land. Skøn tur og fine fisk, slutter han.

Hvis du vil lære at flådfiske efter super, hvilket er super spændende – så tjek denne video på Fisk & Fris YouTube, hvor du kan abonnere gratis.

 

Friluftsland

 

Suderen er en fantastisk smuk fisk med sine rubinrøde øjne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This