En af de mange typiske kongelaks i knaldende rød gydedragt, som det danske hold fangede under deres ophold ved Deshka River.

Bjørne er ikke et ualmindeligt syn i Alaska. Her er det en nysgerrig én af slagsen nær lejren. 22.08.09 – FISK & FRI’S lokalredaktør Jørgen Christensen fortæller, at han i sommers var turleder på Deshka for et hold fra World Wide Sport Fishing Club, hvor der skulle fiskes efter sølvlaks. Formentlig på grund af en kold forsommer kombineret med lav vandstand, så svigtede sølvlaksene. Til gengæld var der catch and release fiskeri på de store og stærke kongelaks, og disse fisk bibragte de fiskeri-sultne holddeltagere masser af god spænding og action.

Holdet havde gode og spændende oplevelser med bjørne ved lejren, elge, havørne og masser af bævere, og en del af middagen kom til at bestå af regnbueørreder i stedet for sølvlaks, men det er jo heller ikke at foragte. Og så var der for en gang skyld næsten ingen myg, hvilket ellers ganske ofte har været en stor plage i det område, fortæller Jørgen Christensen.

Læs mere om fiskeriet i Deshka River her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This