– Vi har haft 12 fiskedage i midten af november med kun et eneste mål: Store sandart. Sådan lyder fra Rasmus Christensen. – For et stykke tid siden var forberedelserne endelig færdige, så min far Casper og jeg kunne drage afsted til Sverige. Efter et par dages søgen rundt efter nye søer med potentiale til store fisk, fandt vi dem, og så var det ellers bare om at være effektiv. Vi søgte rundt med et par knob med øjnene klistret til skærmen som viste Garmin LiveScope samt GT56-sidescan for at finde de store fisk.

– Pludselig står der en fisk, som drejer rundt og kommer langsomt nærmere. Jeg fisker min agn med nogle enkelte hårde twitches for at få den til at bellyflash. Så laver jeg et lille løft og BAAM. Kort efter kommer dagens første supersize sandart over (90+) i båden. Selvom man skal være glad for en stor fisk og tage sig tiden til at håndtere dem ordentligt samt tage billeder, er der ingen tid at spilde. Vi havde nemlig luret dem. De var her, og det var nu.

– Vi fandt hurtigt agnen, der virkede bedst på dagen, nemlig en Westin Twinteez 20cm i farven bass orange. Herefter satte vi tempoet og stoppede ikke, før tiden løb ud. Vi fangede mellem 10 og 15 sandarter mens vi fik os styret ind på hvilke typer af viste fisk var store og værd at bruge tid på, og hvilke der ikke var. I alt fik vi syv 90cm+ sandarter med seks af dem over 9kg. To vejede over 10kg og to var over 100cm: 10,76 – 10,18 – 9,76 – 9,38 – 9,02 – 9,0 og 7,5kg.

 

Friluftsland

 

Rasmus med en af turens kæmpesandart. Øverst hans far - Casper.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This