Mads Nørgaard Kristensen fisker røven ud af bukserne – og lige nu foregår det på New Zealand, hvor han har planer om at være fiskebums de næste fem måneder. Siden han kom derned, har der været godt sving i fluekæppen, og han har netop fået en ekstremt flot bækørred på det lette nymfegrej. Her får du historien:
– Da jeg kom herned købte jeg en 4-hjulstrækker, da det flere steder er nødvendigt for at kunne komme rundt, fortæller han. – I det sidste stykke tid har jeg fisket omkring Lake Taupo i fem forskellige udløb og fanget en del regnbueørreder samt lidt bækørreder. Jeg smed en drømmefisk for et par dage siden, der tog cirka 40 meter bagline plus hele fluelinen. Den huggede lige foran mig, så loopet fra forfanget var stadig ved topøjet på stangen, men desværre sprang forfanget.
– I dag var jeg så ude i begyndelsen af backcontry, hvor det kun er muligt at komme ud ved at have 4wd – og så skal man gå en lille times tid, før man rammer vandløbet. Var tidligt afsted og fik 8 regnbuer alle imellem 500 gram og 2.5 kilo. De seks af dem var på små cdc tørfluer, og de to sidste på nymfe.
– Desværre var der ikke bækørreder som jeg ellers var taget op efter, så jeg valgte at tage turen tilbage, da jeg lige kunne nå to timers fiskeri i et af de store vandløb ved Taupo, hvor jeg smed den store bækørred.
– Jeg fangede en meget lang og slank bækørred igen på cirka 65 centimeter, men vælger at genudsætte med det samme, så har kun lidt fight på mit gopro. Derefter går jeg op i hullet, hvor jeg smed den store bækørred. Der stod to ret pæne fisk, men jeg kunne ikke se, om det var bækørreder eller regnbuer, da vandet var kalket, fordi det første rigtige regnskyl i snart 60 dage kom i går. Jeg valgte derfor at gå lidt op på lavere vand først, for at se om der stod fisk der.
– Her kunne jeg se den store bækørred stå lige bag en sten, samt et par små regnbuer lige ovenfor den. Jeg prøvede først med tørflue, men det reagerede de ikke på. Herefter valgte jeg at gå med indikator og to nymfer samt en klump tungstensler for at få fluerne ned i strømmen. Det virker ret underligt, som setup, og det er ikke noget, man er super vant til hjemme i DK, men hernede fisker de med op imod 6 nymfer af gangen, selvom reglerne siger maksimalt 3 fluer på forfanget.
– Jeg vælger den øverste til at være en lille str.16 nymfe i sort, samt en Phesanttail str. 14 30 centimeter under den første. Forfanget er 10 fod med cirka 1 meter tippet i 0.15 mm fluorocarbon. I første drev får jeg rykket nymfen forbi den ene regnbue, som gerne ville have leget med, men jeg vil se om jeg ikke kan få bækørreden bagved. Heldigvis får jeg skræmt regnbuen, så jeg venter små 2-3 minutter, før jeg kaster igen.
– Selvom vandet er lidt kalket, kan jeg tydeligt se fisken på det lidt lavere vand på modsatte side af åen, og drevet på nymferne er perfekt. Jeg ser bækørreden bevæge sig lidt hen imod mig, og den åbner munden. Indikatoren når lige at stå stille i strømmen, før jeg klasker til den. Fisken står først stille, som i fuldstændig urokkeligt. Jeg lægger mere pres på min #5, og fisken går nu op imod strømmen, som om intet er hændt. Goproe´en bliver tændt, og det samme gør fisken. Den tager nogle gode udløb og springer fri af vandet flere gange. Jeg opdager hurtigt, at mit net er alt for lille, så jeg skal have købt et nummer større… Jeg presser grejet til det yderste, da jeg ved fisken skal ud igen, og jeg er låst fast på brinken, med store buske på begge sidder, som går ud over åen. Jeg får fiskens hoved til at ligge i nettet, men må opgive, og lader fisken tage endnu et udløb. Nettet har jeg smidt op på land, og vælger at tage fisken i halen, næste gang den kommer ind.
– Den kommer snart glidende forbi igen, og jeg får et fast hold om halen. Sjovt nok kommer et ældre ægtepar, som var på vandretur forbi på samme tidspunkt og hjælper med at tage billeder. Jeg fik målt fisken på stangen til 73-74 centimeter, hvorefter jeg hurtigt fik den sat ud igen – rystende over hele kroppen, da fisk som dette pragteksemplar var en af grundene til, at jeg valgte at rejse fra familien i fem måneder.
– Grejet jeg bruger er en Zpey dreamcatcher II i #4 og #5. Linen er Zpey Precision WF – Floating #5 og #6 og mine favoritkrog er fra Ahrex, slutter Mads, som vi sikkert kommer til at høre mere fra i den nærmeste fremtid.
.