En af landets dygtigste prædatorfiskere – Rasmus Christensen – er lige nu i Holland for at prøve kræfter med de store gedder og sandart dernede. Som sædvanelig gør han ikke noget halvt, så han er derfor dernede i en måned.

– Selvom det normalt er de store sandarter, som driver mig, var jeg simpelthen nødt til at se, om ikke jeg kunne finde en stor gedde eller to, fortæller han. – De første to dage i det klare vand var svære, men jeg fik overlistet 10-15 gedder med den største på 10,9 kilo. Men – i går aftes ved sekstiden så jeg en fisk, der var klart større end alt andet, som jeg havde fisket på. Eller sagt på en anden måde: Jeg var 100% at fisken, som jeg så på mit LiveScope, var over 120 cm:

– Fisken kom langsomt og huggede forsigtigt mit Westin Twinteez softbait på 22 cm i sølv med sort ryg og rødt hugpunkt. Jeg gav mit tilslag, og havde den på for en kort stund, hvorefter den slap. Forvirret tjekkede jeg mit rig, og begge mine trekroge var tygget samt bøjet synder og sammen. Helt fortabt sejlede jeg ind, da solens første stråler ramte mig. Otte timer senere var jeg igen ved at gøre klar, og i dag skulle de have en på snotten…

– Igen var det lidt svært fiskeri, men jeg fik en fin sandart efterfulgt af lidt smågedder, som stod på det dybe. Jeg kunne sagtens have forsat med at fiske på det dybe, hvor der var masser af fisk, men jeg havde en teori om, at et andet område med lavere vand ville holde på færre, men større fisk. Og jeg havde ret:

– Først fik jeg en gedde på 112 cm og lige over 13 kg – efterfulgt af et par timer med ingenting. Jeg var glad for den store fisk selvfølgelig, men havde stadig følelsen af den store jeg smed dagen inden i kroppen. – Her var meget større fisk, tænkte jeg. Og ganske rigtigt. Snart så jeg en fisk, som mest af alt lignede en malle på mit Garmin Livescope. Den svømmede stille og roligt rundt 10 meter nede. De første par gange hun så min agn, reagerede hun ikke og svømmede derefter helt ned til bunden.

– Så præsenterede jeg min agn lige foran hende, og der gik længe, inden hun til sidst langsomt rejste sig og fulgte min agn – ganske få centimeter fra den – hele vejen op. Kun fire meter under båden, fik jeg en følelse af, at min agn blev tungere. Ikke som et normalt hug eller et ryk – bare en fornemmelse. Jeg satte krogen, og fisken var ikke til at rykke, hvorefter en tung samt lang fight startede. Men – til sidst kunne jeg nette min nye personlige rekord i vægt: 123cm og hele 17,3 kilo. Jeg var helt paf – og stadig rystende, besluttede jeg at sejle ind. Jeg har jo trods alt tre uger mere til at finde en endnu større…

Du kan lære alt om den måde Rasmus fisker på ved at se denne video, hvor han demonstrerer brugen af LiveScope til sight-spin. Husk ,at det er gratis at abonnere på Fisk & Fris YouTube kanal.

 

In-line Claw Fly by Jens Bursell

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This