Michael Sørensen med sin 14,4 kilos gedde fra Rugen. Længden var 121 centimeter – og agnen var en 4play.

MICHAEL SØRENSEN fra Dronninglund har i februar igen været på Rügen og fiske gedder. – Vejeret er ofte råt, men vi var heldige at have noget af det bedste vejr vi har oplevet dernede, fortæller han. – Normalt står fiskene dybt på 4-6 meters dybde på denne årstid, men p.g.a af den milde vinter kunne vi også fiske lavere denne gang. De to tyske fiske magasiner "Fisch & Fang" og "Der Raubfish" skulle lave en video reportage om området dagen efter vores første fiskedag. Derfor var guiden på udkik efter nogle områder, der havde ligget "stille" i en periode, så det kunne bruges dagen efter.

Til sidst kom vi til et område, hvor der ikke var fisket i to måneder. Området er kendt for at være et gyde område, og mange store fisk var fanget her igennem tiderne. Vanddybden var 1,5 til 3,5 meter, og bunden var typisk leopardbund med store dele dækket af ålegræs. Vi startede med at fiske med shads – en teknik, der kræver en del øvelse, for ikke hele tiden at sidde i ålegræsset.

11,2 kilo og en rigtig glad Michael Sørensen. Guiden startede med to gedder på 102 og 106 cm. Min fiskekammerat fik derefter en på 105 cm. Ålegræsset vi fik med op på shads’ene, var fyldt med silderogn, så silden var altså allerede i gang med at gyde i området. Efter et stykke tid skiftede jeg til en 4play herring liplure 19 cm og 52 gram – suspending Eratic Big S-Curve Version fra Savage Gear for at prøve noget silde lignende. Woblerens arbejdsdybde passede perfekt til lige at løbe over ålegræsset. Vandet var klart og fiskene reagerede bedst på neutrale farver. Min wobler var i farven "Parrot", så det var ikke lige den optimale farve, men den skulle have en chance.

Inden længe fik guiden en fisk mere på omkring 100 cm på, men inden den fisk var inde, blev min wobler taget helt inde ved båden. Fisken kom nede fra og tog wobleren lige for næsen af mig. Et fantastisk syn. Det var en lang hurtigløber på 117 cm og 11,2 kg. Vi havde nu taget 5 meter fisk inden for 1-2 timer.

Herefter fik vi nogle mindre fisk, inden vi igen flyttede til et andet område, der også lige skulle testes. Det nye område gav kun én fisk, men den var også værd at flytte sig for. Igen var det wobleren, der gav bonus og efter en fin fight kunne vi lande en 121 cm lang fisk på 14,4 kg. Denne fisk var i væsentlig bedre form end den første og havde en fantastisk farvetegning.

Dagen efter fik fiske-bladene lov til at have området for sig selv. Den første fisk, de fik i båden var 129 cm og 17 kg. Det var Mathias Fuhrmann, som er en af stifterne af Team Bodden-Angeln, der var den heldige/dygtige fanger. Fisken var en tangering af hans egen rekord, hvilket må siges at være velfortjent, idet han har fisket i området i 14 år. Det er i præcist samme område, at Rügen rekorden på utrolige 139 cm er fanget, slutter Michael Sørensen.

Har du også en dugfrisk fangstrapport – tøv ikke med at kontakte redaktionen

GREJNYT – se det seneste gear her

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This