– Jeg er netop hjemvendt fra en fire uger lang ekspedition i NØ Grønland, skriver Asger Fredslund til Fisk & Fri. – Jeg har været deroppe som tidligere siriusmand for at istandsætte gamle fangsthytter, som patruljen benytter på slæderejserne. Undervejs fik vi mulighed for at fiske i en fantastisk elv, som huser nogle af verdens største havgående fjeldørreder – og mange af dem.

– Til at starte med skete der ikke så meget, men så gik jeg op ad elven og så pludselig en masse store skygger i en pool. Jeg fandt spinneudstyret frem, som bestod af ABU Toby på 15-20 gram fisket på 0,25 mm nylonline. Pludselig fik jeg det vildeste hug, og fisken flådede line af hjulet i komplet vildskab, indtil jeg ikke kunne styre fisken, og den røg af. Sidenhen fandt jeg ud af at presse fiskene meget hårdere fra starten af, og så begyndte jeg pludselig at lande en del fisk.

– De fleste fjeldørreder lå i 6-8 kilos klassen, men det lykkedes mig også at fange den vildeste fisk på 10,1 kilo og 95 centimeter, som du ser på billedet øverst. Taget betragtning af, at vi kun fiskede i otte timer, så må det siges, at vi fik mere end rigeligt med store fisk ud af vores fiskeri, slutter han.

IGFA længderekorden for havgående fjeldørred – også kaldet arctic char er 93 centimeter fra Nunavut i Canada, så Asgers imponerende fjeldørred aspirerer til titlen som uofficiel længdeverdensrekord. Målt i kilo er der stadig et godt stykke op til alltackle verdensrekorden, som er 14,77 kilo taget i Canadas Northwest Territory i 1981.

 

Friluftsland

 

Asger med en brutal fjeldørred fra NØ-Grønland

Asger med en brutal fjeldørred fra NØ-Grønland. Øverst ses fisken på 10,1 kilo og 95 centimeter.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This