– Jeg fangede mit livs fisk i en sydvestnorsk elv i går, fortæller Benjamin Christensen til Fisk & Fri. – Den store laks huggede på en FC-Spinner i farven sort/gul, og fighten varede utroligt nok kun 15 minutter. Laksen gik tungt og dybt samt stod stille længe, men idet jeg vendte stangen til den ene side, stak laksen en cirka 40 meter nedstrøms, så jeg måtte løbe efter den. Her stoppede den igen og gik dybt. Jeg kunne fortsat ikke se den, men kunne tydeligt mærke på min stang og mit hjul, at der var noget størrelse på.

– Da den kom til overfladen, troede jeg ikke mine egne øjne. Mine onkler, som har fisket i området i 30 år, råbte, at de aldrig havde set så stor og flot en laks. Jeg gik nogle meter tilbage på land og fik laksen “fejet” ind mod bredden. Her blev den grundet størrelsen, halvt nettet og halvt skubbet på land. Efterfølgende var der selvfølgelig både sejrsråben og dansen. En fantastisk oplevelse. Laksen blev kontrolvejet og målt til 120 cm. Den vejede 16,6 kg. Det er min første laks nogensinde, og det er den største laks, som er taget i denne elv i år. Jeg er næsten tom for ord. En fantastisk laks. En dag jeg aldrig vil glemme. 

Har du selv været nordpå for at fiske laks, så hører vi gerne fra dig på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Benjamin Christensen tungt belæsse med sin flotte laks på vej hjem til et velfortjent hvil.

                                                            Benjamin Christensen tungt belæsset med sin flotte laks på vej hjem til et velfortjent hvil.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This