Tom Henriksen skrev sig onsdag den 24. august ind i historien da han fangede denne enorme sildehaj på 94,5 kilo, der er en ny danmarksrekord!31.8.2011 – TOM HENRIKSEN fra Hedehusene har netop skrevet dansk historie da han onsdag den 24. august 2011 fangede en ny danmarksrekord for sildehaj på hele 94,5 kilo og 214 centimeter. Den sensationelle fangst skete med den erfarne skipper Per Jensen på skibet M/S Bodil, og her følger Tom Henriksens beretning:

– Det var onsdag den 24. august cirka 12.15 mit livs fight på stang tog sin begyndelse, fortæller Tom. – Jeg havde sat en friskfanget makrel på krogen og lod min ballon drive cirka 70 meter ud fra båden. Makrellen fiskede cirka 20 meter under ballonen. Et par korte, men bestemte kliklyde fra hjulets knare gav ekko på hele skibet. Jeg skyndte mig at gribe om stangen med hånden, lettere usikker på om fisken nu skulle sidde fast, men besluttede mig for at give et hårdt modhug med det samme. Yes! Den var der, fortsætter Tom.

– Hold da op hvor blev hajen gal da den mærkede bedraget! Hjul, bremse, stang og line blev testet helt ned til sidste øre, og med mega flex på klingen gik mit livs fight i gang. I det første udløb tog hajen 200 meter line før jeg fik lov til at hale bare lidt line ind igen, for kun få øjeblikke senere at måtte give efter igen i form af endnu et udløb på yderligere 200 meter! Jeg kom godt nok i tvivl om jeg overhovedet ville få den op på dækket. Haj og mand imellem de næste 40 minutter var en stor fight frem og tilbage. Til sidst kom den dog op i overfladen cirka 75 fra båden. Et kæmpe brøl lød fra skipper Per Jensen: "Hold da kæft hvor er den stor, se lige den afstand der er i mellem rygfinne og hale!" Stadig meget sur bestemte hajen sig for at ændre taktik, og den begyndte at svømme mod mig med stor fart, så jeg skulle helt op på tåspidserne for stadig at kunne holde linen stram. Bedst som jeg står og hjuler ind som en gal, vender den om igen og tager et mega udløb på mindst 400 meter, fortsætter Tom.

I havn blev rekordhajen vejet på en statskontroleretvægt hos Thyborøn Fiskeauktion.– 53 minutter efter hugget fik jeg endelig bæstet om bord, godt brugt. Jeg rystede over hele kroppen af adrenalin og havde svært ved at stå på mine egne ben samtidigt med at mine arme var fuldstændigt tilsyrede, fortsætter Tom. På dækket lå der en kæmpe sildehaj, og der gik flere timer før Tom faldt bare lidt ned igen. I havn blev fisket vejet på en statskontroleret vægt hos Thyborøn Fiskeauktion. Hele 94,5 kilo vejede sildehajen. Længden var 214 centimeter og omkredsen på kroppen var 118 centimeter. Rekordfangsten er anmeldt til Danmarksrekord komiteen, og såfremt den bliver godkendt, hvilket den gerne burde, er dette den nye officielle danske rekord for sildehaj! Som en afsluttede kommentar kan Tom fortælle, at han ser frem til den næste tur med skipper Per Jensen og M/S Bodil – for der findes jo endnu større hajer derude…

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This