– Med den stigende vandtemperatur i de første dage af juni, kom følelsen i kroppen af, at det var ved at være tid til et længere sats efter storkarpen, fortæller Søren Madsen fra Splash Danmark. – Uden større tid til at planlægge eller fodre befandt jeg mig i bilen mod søen – selvfølgelig alt for sent – torsdag aften. Klokken blev henimod 22.30, inden stængerne var lagt ud, og alt var på plads til nattens fiskeri. Da jeg havde flere dage ved søen foran mig, valgte jeg at fodre pladsen ret hårdt op: 5 kilo 18mm fiskemelskugler samt 2 kilo tigernuts blev fordelt på et større lavvandet område i forhåbning om at holde på fiskene og toppe op med 2-3 kilo efter hver fisk.

– Vækkeuret ringede kl. 04.15, og med et tungt hoved lykkedes det at få sat en kop stærk kaffe over det gamle og efterhånden godt slidte gasblus, der efterhånden har fuldt mig igennem næsten 20 år som karpefisker. Intet slår en kop kaffe ved søbredden en kølig juni morgen, imens søen vågner. Netop som koffeinen og nikotinen havde sin positive virkning på min ellers ret trætte krop, vågnende søen roligt og solen kom op over trætoppene. Duften af mudderet i sumpen og det våde græs gjorde morgenen helt fortryllende. Uden nogen former for synlig aktivitet på fodringen, kom det lidt som et chok for systemet, da den midterste pludselig gav lyd fra sig.! Med blikket rettet mod området, hvor taklet lå, rejste sig en bølge på 10-15 cm sig pludselig på det lave vand, og bidmelderen kom gevaldigt på overarbejde! På trods af den ellers ret så stramme bremse, og i et ret så halvhjertet forsøg i mudder til knæene, lykkedes det at holde fisken væk fra de nærtliggende snags. Roligt og uden de store udløb kom fisken tættere på det ventende net, og efter 5-10 minutters tovtrækkeri foran land gled kæmpen ind over netrammen Hele 22,5 kilo kilo vejede den flotte spejlkarpe.

 

Shimano Ultegra

 

Søren Madsen med sin solide 22 kilo+ karpe taget på boilie.

Søren Madsens solide 22 kilo+ karpe taget på boilie.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This