Fisk & Fri har lukket til 30. juli, men du får lige lidt breaking news, for den dygtige artsfisker Betina Lorentsen har netop landet Danmarks største stangfangede stor næbsnog:

– Så har jeg netop fanget en stor næbsnog, som ifølge Henrik Carl fra rekordudvalgtet er den første stangfangede i DK nogensinde, fortæller hun. – Jeg var taget til kysten på jagt efter tangnåle med mine små tanago kroge. Det vrimlede med liv i vandet, men det var meget, meget svært fiskeri, og overdriver bestemt ikke, når jeg siger, at jeg fiskede på mindst 50 tangnåle uden held, før at denne forsigtigt nappede til agnen. Man kunne dårligt kalde det et bid, nærmere et sut, men det nok til at regningen faldt, da jeg løftede op i stangen. Det er nærmest umuligt at se forskel på de forskellige tangnålearter, så jeg sendte – som så mange gange før, billedet til Henrik Carl, der kunne oplyse mig om, at jeg ikke havde fanget en tangnål, men en stor næbsnog. Sådan en havde jeg aldrig havde hørt om før, så jeg var uden tvivl en rigtig glad pige den aften.

Stor tangsnog hører til nålefisk-ordenen hvortil bl.a. hører lille tangnål, almindelige tangnål, snippe og stor tangnål. Læs mere om arten her.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This