– Det holdt hårdt. Og det blæste endnu hårdere. Men det hele endte i en herlig omgang champagnefiskeri, og da proppen sprang blev al fortvivlelsen blæst væk, fortæller Mikkel Jungersen, da Fisk & Fri fanger ham på vej hjem fra havørredfiskeri på Bornholm.

– Det var en blæsende omgang. Havørrederne var svære at finde og syntes ikke at være i hugget, fortsætter han. – Vi prøvede det meste af, lige fra fluelir i læ på østkysten, over bombardafiskeri fra klippeskærene på nordlandet, til kradse blink i det kakaofarvede vand på sydkystens rev. Vi tog endda det helt tunge skyts i brug i Hammerhavnen på vestkysten, imens det blæste 21 m/s så bølgerne bankede i molerne og skumsprøjtet føg os om ørene.

– Men lige meget hjalp det. Fangsterne forblev sporadiske og der var langt imellem de blanke overspringere. De første par dage fik Peter Kirkby overlistet nogle blankfisk op til små to kilo og på klipperne viste Marcus Dreyer Kampmann vejen til fisk. Men der var langt mellem snapsene. I søndags faldt vinden så til 12-14 m/s hvilket gav fornyet tro og åbnede for, at vi kunne prøve pladserne i pålandsvinden. Sydkysten havde lidt hårdt i den forhøjede vandstand og hårde vind og tog sig ud som kakaomælk. Vestkystpladserne var fiskbare, men det var stadig østkystpladserne der gav flest fisk.

– Mandag faldt vinden yderlige og nu gik jagten ind på vestkysten. Et par timer inden færgeafgang fandt vi dem. ”Fisk på Klympen” lød meldingen fra Andreas Aggerlund, Peter Kirkby og Kim Rægaard syd for Hasle. Vi andre ilede til. Anders Juhl fandt det helt rigtige spot, og på de sidste timer fangede vi omkring 15 fisk, med flere blanke imellem op til 2,1 kilo. Vi havde kontakt med det der var endnu større, men den slap med skrækken og står klar til de næste, der prøver lykken. Fiskeriet var Ikke noget exceptionelt, men efter 3-4 blæsende dage i fortvivlet jagt på godt fiskeri, var det en stor lettelse da proppen sprang og en kæmpe fornøjelse at afslutte med champagnefiskeri. Men for dælen hvor er det svært at forlade kysten for at køre til færgen, når fiskeriet endelig spiller max, slutter Mikkel.

Foto: Peter Kirkby

Har du også haft en god oplevelse ude ved vandene, så husk endelig at sende en rapport til fiskogfri.dk

 

Friluftslamd - et grønnere valg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This