– Det hele startede med, at jeg gerne ville ud og fange en søørred på tørflue, fortæller Johannes Thorbjørn Hansen. – Vejrudsigten sagde, at solen ville komme frem hen mod aftenen, og vinden ville lægge sig. Jeg forberedte mig og lavede en masse tørfluer til flueboksen. Da jeg kom ud til vandet, kunne jeg godt se, at det ikke var tørfluefiskeri, som aftenen kom til at byde på, medmindre jeg fandt en overfladeaktiv fisk. Jeg riggede derfor i stedet min klasse 5 stang til med en sort zonker flue.

– Jeg startede med at fiske på spots, som tidligere har været gode på denne årstid, fortsætter han. – De forskellige spots blev fisket godt og grundigt af, og jeg mærkede et nap, men den gad ikke mere. Jeg gik videre i min søgen, og lige pludselig så jeg en fisk springe 200 meter væk. Jeg gik hen mod stedet, men jeg kunne umuligt komme tæt nok på, til at kunne kaste der ud med min fluestang.

– I stedet besluttede jeg mig for at fiske en dybere del af søen, som virkelig har produceret godt de sidste år i sommerperioden, men aldrig i foråret. Mine forventninger var derfor ikke høje, men jeg gav det et forsøg. Pludselig så jeg en boble komme op fra bunden omkring min flue, og det var som om, at der var en fisk ved bunden, som reagerede. Jeg tog flere kast ud foran fødderne af mig, og der kom flere bobler engang i mellem. Jeg begyndte at tænke ”det er måske nogle bunddyr, der roder rundt eller…”. Og så strammede linen ellers op, hvorefter fighten begyndte. Under kampen begyndte jeg at tænke på, om jeg mon havde fanget fisken før. Den havde nemlig samme karakteristiske farve som en fisk, som jeg fangede den 9. august 2019.

– Efter en sikker landing så jeg for alvor fisken, og det lignede bestemt den fra sidste år. Og efter at have sammenlignet billederne fra sidste år, kan jeg med 99% sikkerhed konkludere, at det er samme fisk. Det betaler sig i den grad at slippe sine fisk fri igen, og hvis jeg ikke havde gjort det, ville denne her tur have været en nultur. Jeg kan derfor varmt anbefale alle jer derude at dyrke catch and release fiskeri, afrunder Johannes sin beretning til Fisk & Fri.

 

Jans Lystfiskershop

 

Sørred fangest af Johannes Thorbjørn

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This