Der er for nylig sket et stort udslip af havbrugsregnbuer på Storebælt, og der er derfor pt masser af regnbuer at fange langs de Vestsjællandske kyster. Så det er bare med at komme afsted, have nogle sjove timer – og stoppe faunaforureningen. En af dem, der har været ude, er Claus Christiansen og hans søn:

– Min søn Conrad på 7 år ville enormt gerne ud og fiske i det gode vejr, fortæller han. – Han ville gerne fange hornfisk, da vi ikke havde nået det i foråret, men det er jo ikke lige sæsonen. Jeg havde dog hørt, at der havde været et udslip fra Musholm, så vi fik pakket og kørt mod Vestsjælland. Vi startede på kysten lidt nord for Korsør, hvor jeg fik placeret ham på en sten lidt ude i vandet for at undgå det værste tang og ålegræs. Conrad fiskede med et bobbelflåd og Powerbait. Jeg selv fiskede med flue. Da vi gik ud af kysten så og skræmte vi flere fisk, men de ville ikke noget, så efter et par timer pakkede vi sammen og kørte videre.

– Vi endte på Keldstrup Strand, hvor der er nogle fine stenhøfter, han kunne sidde på lidt ude i vandet. Da vi gik ud mod stedet, vi havde ud set, var en anden fisker igang med at nette en flot regnbueørred, som vi lige var henne og kigge på. Nu var Conrad bare klar på, at han også ville fange sådan en. Han fik en reje på krogen og fik kastet ud, jeg gik selv i knæ dybt vand og kastede med fluestangen et lille stykke ved siden af ham. Da jeg så, at flåddet svømmede den forkerte vej, råbte jeg til ham – jeg tror du har bid. Og det havde han. Jeg skyndte mig hen for at hjælpe, og vi fik fisken på land: Conrads første regnbue. Vi fiskede videre et par timer, og der var flere gange lidt aktivitet ved flåddet, men ikke noget, der blev siddende. Jeg fik dog to fisk på fluen ved at kaste lige foran sete fisk og bare lade fluen synke samt stramme linen op. Det endte som en god dag med tre regnbuer med hjem og Conrad, der havde fanget sin første.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This