– Klokken er 9.15. Vejret er vådt og blæsende fra øst. En kammerat og jeg har valgt at tage på fisketur til mit lokale vand omkring Knudshoved ved Vordingborg efter de undslupne regnbueørreder i Grønsund. Sådan lyder rapporten fra Kenneth Risby Frederiksen der var tidligt ude i morges.

– Stængerne bliver gjort klar, og jeg har til dagen valgt fluestangen, som jeg tror mest på. På spottet står allerede 4-6 fiskere, men jeg vælger at blive på stedet alligevel, for at hjælpe til med at få samlet så mange regnbuer op fra den danske kyst. Vi går til vandet og ser med det samme en lille stime komme stille og rolig forbi langs kysten, og vi tænker, at det nok skal blive en dag med flex i stangen.

– Jeg får lagt mit første kast til en ny stime af regnbuer som kommer forbi, men der er ingen reaktion. Herefter får jeg strippet langsomt ind igen, og får lagt mit andet kast. BUM – så er der en regnbue, som ikke kunne modstå min flue i dalende tilstand, og jeg får givet et godt modhug. Fisken bliver udkæmpet med stram line og giver en relativt god kamp med flere rul i vandoverfladen. Jeg får fisken på land og med tanken på, at jeg nu har afhjulpet vores elskede havørreder fra en trussel mindre, giver det mig et stort smil på læben.

Læs udmeldingen fra Snaptun Fisk Export, som ejer det havarerede havbrug, i denne nyhed på fiskogfri.dk her.

Se hvordan du lettest og sjovest fanger regnbuerne på flue i disse videoer

Kystregnbuer – sådan fanger du dem

Kystregnbuer på flue

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This