DTU Aqas mærkningsforsøg er nu flyttet til den nordlige del af Øresund, hvor flere både er på vej ud for at fiske. Eller som Hans Olav Hagerup, som er en af dem, der er på vej ud lige nu – skriver på sin facebook: FANTASTISK! HISTORISK! UTROLIGT!

I løbet af de næste par dage skal danske og svenske sportsfiskere med afgang fra Gilleleje Havn hjælpe DTU Aqua og svenske SLU med at mærke tun, så forskerne kan følge deres færd – og på sigt sikre en bedre forvaltning af de værdifulde tunbestande.

I dette øjeblik fighter Team Hunter den første tun i 60 år langs den sjællandske kyst over 30 meter vand blot cirka tre kilometer fra fra kysten! Fisken huggede en markel cirka 15 meter nede, og de andre både ligger lige nu langt fra den båd, hvor der fightes, så de ikke kommer i karambolage med de mange hundrede meter lange udløb en fisk på flere hundrede kilo kan tage på så lavt vand. Lige nu er der cirka 20 både ude, og der har været to tunhug efter blot den første times fiskeri, men den ene af fiskene røg af efter kort tid. I alt er der cirka 35 både på listen over deltagere, og de sidste vil tilsutte sig fiskeriet i løbet af weekenden.

Opdatering kl 18.50 lyder på, at Team Diva 4 nu også fighter tun.

Opdatering kl 20.05 – Team Miljø har lige kroget en tun

Vi følger løbende op med mere information om fiskeriet i det nordlige Øresund, i takt med, at vi får mere at vide.

ARKIVFOTO: JOHNNY JENSEN, JJPHOTO.DK

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This