Startskuddet ved Stege Havn for sidste års Brakvands Cup.

Startskuddet ved Stege Havn for sidste års Brakvands Cup.

Stege Havn på Møn danner i år rammen om DM i brakvandsfiskeri. Konkurrencen, der arrangeres af Møn Trolling med støttes af Fishing Zealand, finder sted den 4 og 5. oktober. Her skal der dystes i fiskeri efter gedder og aborrer fra båd og kajak i de spændende og naturskønne brakke vande, som omgiver Stege Havn.

Sidste års Brakands Cup var en kæmpe succes med deltagere fra ni forskellige lande, og vi glæder os meget til i år, som denne gang inkluderer et DM i brakvandsfiskeri.

Selve konkurrencen går i al sin enkelthed ud på at fange de længste gedder og aborrer. Og den, der fanger de to gedder og aborrer med længste sammenlagte centimetermål, kan kalde sig for Danmarksmester i Brakvandsfiskeri. Ud over den fornemme titel og en funklende DM-pokal vil der også være en række flotte præmier til vinderen af konkurrencen. Det vil der også være til de 15 længste gedder og de 5 længste aborrer. Blandt andet er der en potentielt lukrativ kontantpræmie på 100 kr. per centimeter til konkurrencens længste gedde samt 5000 kr. til konkurrencens længste aborre. Den længste gedde kan således sikre vinderen en præmie på op mod 12.000 kr.!

Der voksne fisk at fange i de brakke vande, som omgiver Stege Havn. Foto: Frédéric Jullian.

Der voksne fisk at fange i de brakke vande, som omgiver Stege Havn. Foto: Frédéric Jullian.

Fishing Zealand og Møn Trolling er meget opsatte på at få brakvandsbestandene tilbage til deres historiske størrelser og udbredelse. Den nuværende bestand udgør kun en lille brøkdel af hvad den har været. En konkurrence som denne er med til at skabe fokus på geddebestandene og de værdier, de bringer til samfundet, og kan forhåbentlig støtte den fremtidige indsats for bestandene.

For at værne bedst muligt om de unikke stammer af fisk i vores dyrebare brakvande baserer konkurrencen sig udelukkende på C&R fiskeri, og desuden opfordrer initiativtagerne til brug af modhageløse kroge. I praksis betyder dette, at samtlige fisk skal genudsættes efter fotografering, samt at der ikke er nogen traditionel indvejning med mængder af døde fisk. Det er i stedet digitale fotos med tydelig størrelsesangivelse, som gælder som dokumentation.

Prisen for deltagelse i DM i Brakvandsfiskeri er 250 kr. per deltager med et minimum af to personer i hver tilmeldte båd. Tilmelding foregår ved at sende en e-mail til brakvandscup@gmail.com, med oplysninger om navn, adresse og telefonnumre på samtlige deltagere i båden. Yderligere oplysninger omkring tilmelding, betaling og praktiske detaljer bliver sendt efterfølgende.

Der vil være mulighed for registrering og isætning af både allerede fredag d. 3.oktober fra kl. 14:00. Selve konkurrencen foregår lørdag fra 7.30 – 16.00 og søndag 7.30 – 14:00.

Du kan få mere information på www.moentrolling.dk eller følge Dansk Brakvands Cup på facebook.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This