Der kommer løbende meldinger om pæne fisk – og sågar storlaks op til over 15 kilo, men fiskeriet er ret svingende.  – Når der er så koldt, som det er lige nu, kan det være super svært at få fiskene til at hugge, siger Anders Schou Jensen fra Bornholms Trollingklub til Fisk & Fri. – Der er masser af laks derude, men mange dage er de virkelig svære at få til at hugge. I weekenden var der eksempelvis 30 både ude, der kun fangede ret få laks. Men – enkelte dage er det som om, at det bare spiller – eksempelvis den dag, hvor Jens Jensen fra Christiansø fangede en fantastisk flot laks fra båden Freja. Her blev der landet en del andre fine fisk omkring Bornholm også. – Femtenkilos laksen huggede 8 mil øst for Svaneke og 12 mil SSØ for Christiansø, hvor jeg bor, afslører Jens. – Jeg fik fisken i det dobbelthug, hvor der også var en femkilos laks for enden af linen. Den store femtenkilosfisk huggede i overfladen på en sideplaner fisket med et Rhino grøn/blåt Rhinoblink med blank bagside.

– På grund af coronaen er der en del, som ikke er på arbejde – og der er pt ret mange danske både herovre, der typisk har taget færgen fra Køge herover, fortsætter Anders. – Lige nu står der en del både på trailere rundt omkring, der bare venter på lidt mere stille og varmt vejr, så laksene kommer mere i hugget.

Kim Finne er en af dem, der har haft et par gode hurtige ture, hvor han på to meget korte ture fik i alt 12 laks op til otte kilo. – Lige nu står vinden i øst, og jeg er ret sikker på, at når den lægger sig måske om en uges tid så får vi et rigtigt godt fiskeri, siger han. Så det er bare med et være klar herovre på Bornholm.

Du kan lære en masse om teknikken bag trollingfiskeriet efter laks i denne video på Fisk og Fris youtube-kanal.

 

Hvidovre Sport

 

13,6 kilo vejede denne flotte trollinglaks fanget ved Bornholm fra båden Tritro.

                                                            13,6 kilo vejede denne flotte trollinglaks fanget af Leif Pedersen ved Bornholm fra båden Tritro.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This