– Nu hvor alt lukker igen på grund af Coronaen, så kan man jo ikke meget andet end at tage ud og fiske, fortæller Per Clausen. – Så det gør jeg så.

– Jeg ankom til Sose Odde klokken 13, her den anden dag. – Der var en aftagende frisk sydvestenvind, som gav det helt rigtige drev i vandet hen over revet. Og med lav vandstand kunne jeg komfortabelt vade godt ud på revet i vand til knæene. I løbet af et par kast havde jeg fisket mig godt ud på revet, med en følelse af, at der bare skulle være fisk på Sose i dag. Og så fik jeg et hug godt ude i kastet. Men hvilket antiklimaks… Linen knækkede uden videre i tilslaget helt inde ved hjulet. Der må have været en skade på linen.

– Så var det op på slæbestedet og finde spolen med reserveline og få det lagt på, hvorefter det var det ud på revet igen. Og jeg fornemmede straks, at der stadig var fisk på revet, der nappede. Til sidst blev kølpirken endelig taget mindre end to meter fra stangspidsen, og havørreden fik hurtigt taget 15 meter line. Efter den lige havde løbet de allerværste kræfter af sig, gik fighten dog mere over i en udmattelseskamp, hvor jeg langsomt bevægede mig baglæns den lange vej ind til bådstedet i det knædybe vand med et passende pres på fisken, så den kom godt ind mellem stenene.

– Inde ved slæbestedet lå blæretangen i den lave vandstand i overfladen, og der strandede jeg så fisken. Og så nød jeg ellers klokken 13.45 den skønne fornemmelse det er at gribe om en solid haleryg samt nød synet af den sølvskinnede overspringer blive løftet ud af vandet i den lave eftermiddagssol, der samtidig velsignede os et øjeblik med de for tiden så sjældne lysstråler. Da jeg blev klar til fiskeri igen, havde vinden og vandet lagt sig. Den fik et lille forsøg, men det var vist det. Havørreden var 68 cm og vejede 3,9 kg på tom mave.

Du kan følge med i de mange fine fangster på Bornholm på din-fangst.dk

 

Harald Nyborg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This