– Som officer på et ERRV (Emergency Response and Rescue Vessel) skib, så kommer man en del rundt i Nordsøen, beretter Rasmus Kokholm, der i dette øjeblik befinder nord for Shetlandsøerne halvvejs mod Norge. – De sidste par ture var gået til steder, hvor der ikke rigtig var andet end små blåhvilinger. Denne tur startede da også ud med, at vi igen skulle ned omkring det sydlige England, hvor heldet ikke havde været med mig, og på lavt og grumset vand (30 meter) havde jeg ikke haft heldet med mig. Men efter en uge kom den gode nyhed. Vi skulle op mellem Norge og Shetlandsøerne og ligge en uge og afløse et andet skib. Lokationen kendte jeg og havde været der før. Der er 180-190 meter til bunden, og der kan være store fisk!!!

– Halvanden time efter vi ankom passede det med, at jeg ikke havde vagten på broen. Jeg skyndte jeg mig ud og riggede sættet til. Der skulle gå cirka 20 minutter, og så kom det første hårde hug. Fighten gik i gang med 260 meter line ude og nu var det bare at få den fightet til overfladen. Efter nogle seje minutter kom der en monster flot torsk til syne. Med hjælp fra en skibsassistent, havde vi snart torsken oppe på dækket. Målene var 100 cm med en vægt på 7,9kg.

– Armene var godt ømme, men smilet var ikke til at tage fejl af. Jeg måtte sku prøve igen. Der gik 15 minutter, hvorefter endnu endnu et hug kom, men desværre mistede jeg den efter 15 sekunder. Jeg skyndte mig at lade pilken dale mod bunden forsigtigt, og efter cirka 20 sekunder kom endnu et kæmpe hug. Fighten gik i gang, og med omtrent samme antal meter line ude som sidst, så var der lagt i ovnen til MEGET ømme arme.

– Efter mange minutter kom torsken til syne. Endnu engang med hjælp fik vi den på dækket. Den var 100cm igen, men en kampvægt på 8, kilo. Det er fedt at have et erhverv, hvor man kan have muligheden for at kun få meter til perfekt fiskeri i løbet af en lang arbejdsdag.

Jeg vil gerne tilmelde fisken til Kinetic Fiskecup 2022, slutter han. Du kan læse mere om konkurrencen her.

Følg Rasmus på hans Youtube her.

 

Friluftsland

 

Her kan du se, hvor de fine fisk blev fanget.

Her kan du se, hvor de fine fisk blev fanget.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This