Det har været en utrolig varm vinter, og meget tyder på, at børsteormene allerede så småt er begyndt at røre på sig. Her får du en dugfrisk beretning fra det sydfynske:

– Fredag aften sidder jeg og kigger i min flueæske og tænker på, at børsteorm-sæsonen er lige om hjørnet – samt at jeg ikke har nogle børsteorms-imitationer i æsken, fortæller Sven Riber Hougaard – Jeg tænker derfor ud af boksen og får bundet en 2-kroget flue, som ligner en børsteorm.

– Lørdag morgen vågner jeg og kigger ud til 15 m/s vind fra vest, en helvedes masse regn og en utrolig lav vandstand, så forventningerne for dagens fisketur er ikke de højeste, fortsætter han. – Men afsted det går alligevel! Mit motto er altid, at “fisken er i vandet uanset vind og vejr”, så der er ingen undskyldninger. Mig og min fætter bliver enige om en plads i det sydfynske, som så viser sig at have en sigtbarhed som kakaomælk. Vi skifter derfor hurtigt plads.

– På den næste plads har vi vinden i ryggen, og der er god sigtbarhed. Jeg spotter hurtigt en børsteorm, der kravler rundt på bunden, så jeg skynder mig at rigge den flue, jeg bandt aftenen forinden, på – og fisker ihærdigt med den efter min bombarda. Vi når til et stykke, hvor tangbæltet rammer land, så troen er ekstra høj. Inde over det lave vand ruller jeg så langsomt jeg tør, og snitter næsten bunden. Linen strammer op, og jeg tror, at jeg har bundhug, men giver selvfølgelig et modhug for at være sikker.

– Da jeg har givet modhugget, bliver der trukket igen for enden af linen, og jeg indser hurtigt, at jeg har kontakt til en fin blankfisk. Der går ikke to sekunder, før fisken hænger i luften og fortsætter med nogle hårde udløb. Fighten var et par minutter, og pulsen slår hurtigt. Til sidst kommer fisken kommer tæt nok på til, at vi kan nå den med nettet, men den er ikke færdig med at kæmpe. Et par udløb senere er den dog blevet helt træt og overgiver sig. Da jeg får nettet under fisken, slipper den fluen, så jeg reagerer hurtigt, og løfter nettet så hurtigt jeg kan. Fisken, som er 58 cm og 2 kilo, bliver heldigvis liggende i nettet, så min fætter og jeg kan gå smilende ind på land, hvor vi giver den et gok i nødden og får taget en masse fede billeder, slutter Sven, som du kan følge på @svenriho

Har du også haft en fantastisk dag ude ved dit fiskevand, så send os gerne en mail på jb@fiskogfri.dk eller ring på telefon 30 70 02 36.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This