– Det sidste stykke tid har budt på rigtig gode ture i såvel fjorden, som på den åbne kyst, fortæller Jesper Marker. – I fjorden har der dog været en tendens til at fiskene i højere grad blot fulgte blinket eller fluen, og efterlod et hul i vandet når de slog af helt inde under stangspidsen. Derfor faldt valget på at prøve den åbne kyst på Vestsjælland.

– Der var umiddelbart lidt tvivlsomme forhold, da vinden havde godt fat i kysten, men efter lidt hopperi i bølgerne mærkede jeg et godt hug, som blev afløst af tunge rusk og udløb på linespolen. En rigtig flot havørred på cirka tre kilo tog et spring ud af vandet, hvorefter den kort tid efter slap krogen, og væk var den. Efter et par eder, og et skeptisk kig på min nye fluekrog måtte jeg bare erkende, at store fisk nogle gange trækker det længste strå.

– Der skulle dog ikke gå lang tid før en fin ørred på 54 cm havde taget min Grå Frede med Blodtud. Denne fisk kom fint med ind, og blev sat hurtigt tilbage. Nu gik der en times tid, før jeg igen fandt fiskene, og denne gang var det en smuk tyk sommerørred på 61 cm, som kæmpede i bølgerne, samt blev landet efter en ligeværdig og intens fight. Dagen blev rundet af med endnu en ørred omkring 55 cm, som også hurtigt blev genudsat. Alt i alt en skøn dag med masser af fiskeoplevelser.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This