Allan Nørgaard kan andet end at trolle de store laks i Østersøen – her er det en bluefin tun på 150 lbs.ALLAN NØRGAARD fisker også, når det er ferie tid. Her kommer en lille tun-beretning:

– Jeg var i Cape Cod i en uge, hvor jeg gerne ville prøve at fange en bluefin tun. En bekendt der bor derovre tilbød, at jeg kunne komme med ham, da han gerne ville fange én til 4th of July familiefesten. Den var jeg selvfølgelig med på. Vi sejlede ud kl. 3 am., fortæller Allan og fortsætter.

– Jeg havde pakket en stor iglokasse med sandwiches og softdrinks – og en bundt bananer. Det skulle vise sig at være en stor fejl. Jon fortalte, at bananer og tunsandwich var bandlyst på tuntur. Så jeg tog bananerne og smed dem overbord.

– Om det gjorde udslaget ved jeg ikke, men vi fik heldigvis et hook-up efter fire timer. Vi havde trollet rundt mellem pukkelhvaler i vores søgen – en helt fantastisk scene og oplevelse. Og ved en flok på seks fik vi kontakten. Jeg fik lov til at fighte tunen, som i starten ikke gjorde væsen af sig. Men midtvejs tog den nogle ordentlige udløb – og jeg måtte bruge venstre hånd til at hive snøre på hjulet. Efter ca. 20 minutter fik jeg et fightbælte på, beretter Allan.

– Efter ca. 45 minutter fik vi første gang øje på den – og vi blev alle overrasket over dens størrelse. Det viste sig, at tacklet var gået lidt i kludder, så vi måtte være meget forsigtige. Efter gentagne udløb, forsøg på at komme under båden og kriminelt tæt på motoren, kom den endelig tæt nok til at vi kunne gaffe den ombord, udpuster Allan.

– Alle var glade, og den var unægtelig smuk, som den lå dér på dørken. 64 tommer og anslået til 150 lbs – så der var kød nok til hans fest – og til os andre. Samme aften fik jeg sushi af tunen, men også tunsteaks – har aldrig smagt noget så lækkert, slutter Allan.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This