Søren Dam fra Bornholm med blankfisk på 7,1 kg og 77 cm. 07-02-2008 – SØREN DAM fra Rønne blev ikke bare tilsmilet af fiskeguderne, men fik også en fight, som han aldrig glemmer. Onsdag den 6. februar 2008 tog Søren en tur til Hvide Odde på Bornholms vestkyst, for se om der var gang i havørrederne. Det skulle vise sig at være en ganske god idé. Efter en del målrettet fiskeri kaster Søren sit gul-grønne Snaps blink langt ud i bølgerne, og helt ude i kastet sidder blinket fast. Men hvad han først troede, var en sten, begynder dog pludselig at bevæge sig. Først gik fisken tungt, og var ikke til rokke ud af stedet. Derefter plaskede den lidt rundt i overfladen uden rigtigt at komme fri af vandet, som sølvtøj har til vane at gøre. Stille og roligt fik han mere og mere line på hjulet, men da der ikke var mere end 10 meter mellem fisken og Søren, bryder helvede løs. I løbet af de næste 25 minutter stikker fisken af i 4 lange udløb, hvor Søren ikke kan gøre andet end at holde fast i sin stang og kontrollere fisken med bremsen på sit hjul. Det lykkedes Søren at få lagt pres på fisken, og det bliver herefter kun til små kortere udløb, inden han forsøger at nette fisken. Men det skulle vise sig at blive en større udfordring end først antaget. Hele tre gange undslipper fisken netkanten og stikker af igen. Det er først da Søren beslutter sig for at satse alt, og træde ud, hvor vandet når til waderskanten, at han kan nette denne flotte sølvblanke havørred på hele 7,1 kg og 77 cm! Tyk som en gris og blank som en sølvpokal. ja tak!

Det er dog ikke første gang, at Søren stifter bekendtskab med sølvtøj i 7 kilos klassen. For kort tid siden tog han en tur til Saltuna på Bornholms østkyst, hvor han også fik kontakt til en rigtig stor havørred. Men denne havørred var heller ikke tilfreds med at blive nettet, hvorfor Søren valgte at samle fisken op i favnen. Denne beslutning resulterede i et par våde hale-lussinger, inden fisken vrider sig løs og dumper ned i vandet igen.

Denne oplevelse har plaget Søren lige siden, så sejren over havørreden i går, var derfor endnu mere sød, fortæller han til Fisk & Fri.

Her på redaktionen siger vi tak for historien og ønsker Søren knæk og bræk på fremtidige fisketure.

Har du også oplevet noget usædvanligt fiskeri, eller har du en god fiskehistorie, så kan du sende billeder og skrive en lille historie til Carsten på cs@fiskogfri.com eller deltage i voers konkurrencer på følgende link.

GREJNYT – check det seneste her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This