Langt mod nord finder du den mytiske ø, Sørøya. En ø, der blandt havfiskere er kendt som storfiskens rige, og ikke uden grund. Området har leveret mange en verdensrekord igennem tiden, så forhåbningerne var store, da Fisk og Fri blev inviteret til VM for fiskeblade af den legendariske camp: Big Fish Adventures.

Af Ask Futtrup

Godt og vel 2100 kilometer tilbage, står der på gps’en denne sensommer-eftermiddag, hvor jeg skal mødes med min fiskemakker, Flemming Sønderskov, ved Helsingør færgeleje. Vi skal til Sørøya, og repræsentere Dannebrog i det forestående verdensmesterskab for fiskeblade.

En spøjs betegnelse, men egentligt meget godt tænkt: Man inviterer ti fiskeblade fra hele verden, og håber så, at det kan skabe noget opmærksomhed om den smukke, golde ø – Norges tredjestørste – langt mod nord.

Og vi bed da også på krogen. Der skulle ikke meget betænkningstid til før bilen var lejet, fiskemakkeren fundet, og turen planlagt. Og planlægning skulle der til. Formatet for konkurrencen var nemlig, at der de første to dage skulle fiskes efter arter. Fem styk, for at være præcis, og de sidste par dage efter havets dronning: Helleflynderen.

LÆS HELE HISTORIEN I NOVEMBERUDGAVEN AF FISK & FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This